Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,367
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

312
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سینتیک افت رطوبت و مقایسه کیفیت ورقه های گوجه فرنگی در مرحله خشک شدن با سه روش: خشک کردن خورشیدی، آفتابی سنتی و هوای خشک

صفحات

 صفحه شروع 445 | صفحه پایان 459

چکیده

 تولید ورقه های گوجه فرنگی خشک شده یکی از راه های کاهش ضایعات زیاد گوجه فرنگی تازه در کشور محسوب می شود. کیفیت محصول خشک شده به وسیله معیارهایی مانند چروکیدگی, قابلیت جذب مجدد آب و رنگ محصول ارزیابی می گردد. در این تحقیق, با ساخت یک دستگاه خشک کن خورشیدی, ورقه های گوجه فرنگی در آن خشک شده و با روش سنتی خشک کردن خورشیدی مقایسه گردید. هم چنین در یک آون آزمایشگاهی (در دماهای 50, 60, 70 و 80) نیز, خشک کردن انجام شد و مشخص گردید که شدت افت رطوبت در دماهای بالاتر هوا بیشتر است. هم چنین در منحنی های شدت افت رطوبت محصول, یک دوره سرعت ثابت و یک دوره سرعت نزولی دیده شد. با خشک کردن ورقه های گوجه فرنگی در یک دستگاه خشک کن خورشیدی و در روش خشک کردن سنتی آفتابی نیز نتیجه گیری شد که سرعت خشک شدن در خشک کن خورشیدی بین 17 تا 45 درصد بیشتر از روش سنتی است. بررسی تغییرات درصد چروکیدگی طی خشک کردن در دماهای مختلف هوا نیز نشان داد که اثر دمای هوای خشک کن روی چروکیدگی محصول معنی دار نیست. هم چنین مشخص شد که قابلیت جذب مجدد آب محصول نیز مستقل از دمای هوای خشک کن است. در مورد رنگ نیز محصول خشک شده در دمای پایین هوا (حدود 50), دارای رنگ قرمزتر و روشن تری نسبت به دمای 80 بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری، علی، شاهدی باغ خندان، محمد، همدمی، ناصر، دخانی، شهرام، و صادقی، مرتضی. (1388). سینتیک افت رطوبت و مقایسه کیفیت ورقه های گوجه فرنگی در مرحله خشک شدن با سه روش: خشک کردن خورشیدی, آفتابی سنتی و هوای خشک. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(47 (ب))، 445-459. SID. https://sid.ir/paper/451920/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری علی، شاهدی باغ خندان محمد، همدمی ناصر، دخانی شهرام، صادقی مرتضی. سینتیک افت رطوبت و مقایسه کیفیت ورقه های گوجه فرنگی در مرحله خشک شدن با سه روش: خشک کردن خورشیدی, آفتابی سنتی و هوای خشک. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(47 (ب)):445-459. Available from: https://sid.ir/paper/451920/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبری، محمد شاهدی باغ خندان، ناصر همدمی، شهرام دخانی، و مرتضی صادقی، “سینتیک افت رطوبت و مقایسه کیفیت ورقه های گوجه فرنگی در مرحله خشک شدن با سه روش: خشک کردن خورشیدی, آفتابی سنتی و هوای خشک،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 47 (ب)، pp. 445–459، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/451920/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا