مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,383
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر زمان برداشت، روش های برداشت و خشک کردن بر خصوصیات کیفی زرشک

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 110

چکیده

 خراسان جنوبی با سطح زیر کشت 14000 هکتار, 98.7 درصد از تولید زرشک ایران را دارد. آگاهی از زمان و روش مناسب برداشت و شیوه خشک کردن می تواند باعث تولید محصول با کیفیت بالاتر و ارتقای جایگاه این محصول در بازارهای داخلی و جهانی شود. در این تحقیق به منظور دستیابی به شرایط بهینه تولید, تاثیر سه عامل روش برداشت زرشک در سه سطح (شاخه بر, خوشه چینی, و ضربه ای), زمان برداشت در سه سطح (اواسط مهرماه, اواخر مهرماه, و اواسط آبان ماه), و روش خشک کردن در سه سطح (سایه خشک, آفتاب خشک, و صنعتی) روی کیفیت محصول تولیدی بررسی شد. نتایج نشان می دهد که جرم حجمی توده زرشک خشک شده, عامل ارزیابی پفکی بودن دانه های زرشک, تحت تاثیر روش برداشت و روش خشک کردن قرار دارد. برداشت به روش شاخه بر موجب تولید محصول با کمترین جرم حجمی توده به میزان 214.86 کیلوگرم بر مترمکعب و در نتیجه پفکی تر شدن دانه ها می شود. پارامتر رنگ سنجی A که نشان دهنده قرمزی دانه های زرشک است در روش آفتاب خشک و زمان برداشت اول کمترین و در روش سایه خشک و زمان برداشت سوم بیشترین میزان را دارد. در روش آفتاب خشک و صنعتی به علت آسیب رسیدن به رنگ دانه های زرشک, کیفیت رنگ محصول کاهش پیدا می کند. نتایج به دست آمده از آزمون حسی نیز موید این موضوع است و کارشناس ها بیشترین امتیاز را به نمونه های برداشت شده در روش خوشه چینی در زمان دوم برداشت و در روش سایه خشک داده اند. کمترین امتیاز کارشناس ها به نمونه های برداشت شده در روش ضربه ای و زمان اول برداشت داده شده است که در مقابل نور آفتاب خشک شده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی راد، محمدحسین، و مظلوم زاده، سیدمیثم. (1391). تاثیر زمان برداشت, روش های برداشت و خشک کردن بر خصوصیات کیفی زرشک. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 13(1)، 101-110. SID. https://sid.ir/paper/28109/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی راد محمدحسین، مظلوم زاده سیدمیثم. تاثیر زمان برداشت, روش های برداشت و خشک کردن بر خصوصیات کیفی زرشک. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1391؛13(1):101-110. Available from: https://sid.ir/paper/28109/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین سعیدی راد، و سیدمیثم مظلوم زاده، “تاثیر زمان برداشت, روش های برداشت و خشک کردن بر خصوصیات کیفی زرشک،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 13، no. 1، pp. 101–110، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28109/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button