مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

17,145
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,229
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر زمان برداشت و خشک کردن طبیعی و مصنوعی پس از برداشت بر قابلیت نگهداری سیر سفید (.Allium sativum L) همدان

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 63

چکیده

 برای نگهداری سیر در انبار افزون بر زمان و روش برداشت, نوع توده سیر و شرایط خشک کردن پس از برداشت نیز ضروریست. به این منظور توده های سیر سفید (Allium sativum L.) همدان پس از آخرین آبیاری, در سه مرحله (مرحله زرد شدن نوک برگها, مرحله زرد شدن کامل برگها و مرحله قهوه ای و خشک شدن برگها) برداشت و بعد در دو شرایط مصنوعی (دماهای 35, 45 و 55 درجه سانتی گراد) و طبیعی خشک شدند. کلیه تیمارها برای مدت 6 ماه در انبار نگهداری شدند و هر دو ماه یک مرتبه پیرووات, رنگ, سفتی بافت, افت وزنی و فساد آنها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد بین مقادیر پیرووات, رنگ و سفتی بافت سیر پس از برداشت در سه مرحله اختلاف معنی دار وجود ندارد. بنابراین برداشت آنها از مرحله زرد شدن نوک برگها امکان پذیر است ولی به دلیل رطوبت بالای گردن و پوسته های پیاز سیر, خشک کردن پس از برداشت آنها ضروریست. مقایسه خشک کردن پیازهای سیر در دو شرایط مصنوعی و طبیعی نشان داد که مدت زمان خشک کردن با تاخیر در برداشت و افزایش دما کاهش می یابد. طی فرایند خشک کردن, مقدار رطوبت سیرچه ها تغییرات کمی دارد ولی رطوبت ساقه و پوسته سیرچه ها کاهش یافته و به ترتیب به میانگین 4±15 و 2±20 درصد می رسد. افزایش دمای خشک کردن و تاخیر در برداشت سیر سبب افزایش تغییر رنگ می شود. مقدار پیرووات نیز با کاهش دمای خشک کردن و تاخیر در برداشت افزایش می یابد ولی بین مقدار سفتی بافت پیازهای سیر اختلاف معنی دار وجود ندارد. پس از 6 ماه نگهداری سیر در انبار افت وزنی و فساد پیازهای سیر مرحله های اول و دوم برداشت و دماهای 35 و 45 درجه سانتی گراد کمترین مقدار را دارد. مقادیر اسید پیروویک و تغییر رنگ نیز در طول مدت نگهداری, افزایش و سفتی بافت کاهش می یابد. کمترین مقدار پیرووات و رنگ در مرحله اول برداشت, در شرایط مصنوعی با دمای 35 درجه سانتی گراد و شرایط طبیعی خشک کردن و در مرحله دوم برداشت, در شرایط مصنوعی با تیمارهای 35 و 45 درجه سانتی گراد و شرایط طبیعی خشک کردن مشاهده می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بیات، فریبا، و نصرتی، علی احسان. (1388). اثر زمان برداشت و خشک کردن طبیعی و مصنوعی پس از برداشت بر قابلیت نگهداری سیر سفید (.Allium sativum L) همدان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 25(1 (پیاپی 43))، 49-63. SID. https://sid.ir/paper/104696/fa

    Vancouver: کپی

    بیات فریبا، نصرتی علی احسان. اثر زمان برداشت و خشک کردن طبیعی و مصنوعی پس از برداشت بر قابلیت نگهداری سیر سفید (.Allium sativum L) همدان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1388؛25(1 (پیاپی 43)):49-63. Available from: https://sid.ir/paper/104696/fa

    IEEE: کپی

    فریبا بیات، و علی احسان نصرتی، “اثر زمان برداشت و خشک کردن طبیعی و مصنوعی پس از برداشت بر قابلیت نگهداری سیر سفید (.Allium sativum L) همدان،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 25، no. 1 (پیاپی 43)، pp. 49–63، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104696/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا