مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

976
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مدلسازی فرایند جذب آب در دماهای مختلف و تاثیر آن بر آسیاب کردن هسته خرما

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 108

چکیده

 در فرایند تهیه خوراک دام یا روغن از هسته خرما ابتدا آن را می خیسانند تا هسته نرم شود و انرژی کمتری صرف آسیاب کردن آن گردد. در این پژوهش به بررسی اثر دمای آب در چهار سطح 25, 35, 55 و 65 درجه سلسیوس در میزان جذب آب و قطر ذرات آسیاب شده هسته خرما پرداخته شده است. بررسی روند جذب آب توسط هسته خرما نشان می دهد که با افزایش دمای آب, سرعت و میزان جذب آب و همچنین میزان رطوبت نهایی هسته خرما افزایش می یابد. حداکثر میزان جذب آب در دماهای ذکر شده به ترتیب 59, 62, 71 و 73 درصد بر پایه وزن خشک بود. بررسی فرایند جذب آب توسط سه مدل تحلیلی, پیچ و نمایی نشان داد که هر سه مدل به خوبی در داده های آزمایشگاهی برازش شده ولی مدل پیچ با ضریب تبیین بیشتر (R2=0.99) بهتر داده ها را توجیه کرد. بررسی تاثیر دما و مدت آب دادن بر روی هسته های خرما نشان داد که با افزایش دما و مدت خیساندن, اندازه ذرات آسیاب شده با نرخ بیشتری کاهش یافت. مناسب ترین دمای آب 35 درجه سلسیوس بود که با خیساندن هسته ها در این دما به مدت 72 ساعت و آسیاب کردن آنها به مدت 30 ثانیه, قطر متوسط ذرات به کمتر از 1.2 میلی متر کاهش یافت در حالی که این کاهش اندازه برای دمای 25 درجه سلسیوس پس از گذشت حدود 175 ساعت به دست آمد. مدل لگاریتمی ارائه شده برای بیان قطر ذرات آسیاب شده به صورت تابعی از زمان خیساندن به خوبی با داده های آزمایشگاهی مطابقت کرد (R2>0.98).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غضنفری مقدم، احمد، واعظی زاده، مطهره، و نوربخش، شهین. (1390). بررسی و مدلسازی فرایند جذب آب در دماهای مختلف و تاثیر آن بر آسیاب کردن هسته خرما. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 12(1)، 97-108. SID. https://sid.ir/paper/28153/fa

    Vancouver: کپی

    غضنفری مقدم احمد، واعظی زاده مطهره، نوربخش شهین. بررسی و مدلسازی فرایند جذب آب در دماهای مختلف و تاثیر آن بر آسیاب کردن هسته خرما. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1390؛12(1):97-108. Available from: https://sid.ir/paper/28153/fa

    IEEE: کپی

    احمد غضنفری مقدم، مطهره واعظی زاده، و شهین نوربخش، “بررسی و مدلسازی فرایند جذب آب در دماهای مختلف و تاثیر آن بر آسیاب کردن هسته خرما،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 12، no. 1، pp. 97–108، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28153/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button