مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,009
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی و مقایسه خشک کنهای رایج پسته در استان کرمان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 18

چکیده

 اثر چهار نوع خشک کن (واگنی وعده ای, دو جداره پیوسته, استوانه ای وعده ای, و استوانه ای پیوسته) و دو سطح رطوبت پسته خروجی از خشک کن (6-4 و 12-10 درصد بر پایه خشک) بر میزان سوخت مصرفی, تغییر میزان خندانی دانه های پسته, خندان شدن دانه های دهان بسته, یکنواختی خشک شدن, آسیب دیدگی, عمر انباری, بافت, مزه, تندی دانه های پسته, و رنگ مغز پسته بررسی شد. نتایج به دست آمده با تیمار شاهد, یعنی خشک کردن پسته در مجاورت آفتاب, مقایسه شد. رقم پسته مورد استفاده در طرح, رقم غالب منطقه یعنی فندوقی بوده است.نتایج نشان می دهد عدد خندانی دانه های پسته هنگامی که در خشک کنهای استوانه ای وعده ای دو جداره پیوسته تا رطوبت 6-4 درصد خشک شوند به ترتیب به میزان 1.21 میلی متر افزایش و 10.7 میلی متر کاهش می یابد . بیشترین آسیب رسانی به دانه های پسته مربوط به خشک کن استوانه ای پیوسته به میزان 0.43 درصد و کمترین ان مربوط به خشک کن استوانه ای وعده ای به میزان 0.19 درصد بوده است. بهترین یکنواختی خشک شدن را خشک کردن پسته در مجاورت آفتاب و کمترین یکنواختی مربوط به خشک کن استوانه ای وعده ای بوده است.برای هر یک از خشک کنهای مورد مطالعه منحنی رطوبت - زمان ترسیم شده است. بر اساس این نمودارها می توان دریافت که برای کاستن 1 درصد از رطوبت پسته در 3 ساعت اول, دوم و سوم از شروع به کار خشک کن به ترتیب به طور متوسط 8.5, 15.1 و 38.5 دقیقه وقت لازم است. نتایج نشان می دهد خشک کن واگنی وعده ای هنگامی که پسته در آن تا رطوبت 6-4 درصد (بر پایه خشک), خشک شود بیشترین مصرف سوخت را دارد و کمترین مصرف سوخت مربوط به همین خشک کن هنگامی است که پسته در آن تا رطوبت 12-10 درصد (بر پایه خشک) خشک شود. رنگ دانه پسته هنگامی که در خشک کن استوانه ای پیوسته تا رطوبت 6-4 درصد (بر پایه خشک) خشک شود بهترین امتیاز را کسب کرده است . نوع خشک کن و درصد رطوبت پسته خروجی از خشک کن بر صفات عمر انباری, بافت و تندی مغز دانه پسته اثر معنی داری نشان نداد ونتایج آزمایشها همچنین نشان داد فرایند خشک کن نمی تواند باعث خندان شدن دانه های دهان پسته شود .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، محمدعلی، و میردامادیها، فاطمه. (1383). ارزیابی و مقایسه خشک کنهای رایج پسته در استان کرمان. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 5(18)، 1-18. SID. https://sid.ir/paper/28209/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی محمدعلی، میردامادیها فاطمه. ارزیابی و مقایسه خشک کنهای رایج پسته در استان کرمان. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1383؛5(18):1-18. Available from: https://sid.ir/paper/28209/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی رستمی، و فاطمه میردامادیها، “ارزیابی و مقایسه خشک کنهای رایج پسته در استان کرمان،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 5، no. 18، pp. 1–18، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28209/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button