مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,366
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

922
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین شرایط بهینه فرآیند خشک کردن پسته در خشک کن مایکروویو بستر سیال

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 در این پژوهش اثر شرایط مختلف خشک کردن مایکروویو بسترسیال (دمای هوای ورودی, سرعت هوای ورودی و توان مایکروویو) بر روی زمان خشک شدن, ضریب پخش رطوبت موثر, چروکیدگی و انرژی مصرفی کل مغز پسته مورد مطالعه قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها و بهینه سازی فرآیند خشک کردن پسته از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی استفاده شد. پارامترهای ورودی (مستقل) عبارتند از: دمای هوای ورودی, سرعت هوای ورودی و توان مایکروویو و پارامترهای وابسته (خروجی یا پاسخ) عبارتند از: زمان خشک شدن, ضریب پخش رطوبت موثر, چروکیدگی و انرژی مصرفی کل. رطوبت اولیه نمونه های پسته رقم اکبری 0.569 بر پایه خشک بدست آمد. برای خشک کردن نمونه ها از سه سرعت هوای ورودی 1.16, 3.32 و 8.48 متر بر ثانیه, سه دمای هوا 35, 45 و 55 درجه سلسیوس و سه سطح توان مایکروویو 220, 330 و 440 وات استفاده شد. مقادیر زمان خشک شدن, ضریب پخش رطوبت موثر, چروکیدگی و انرژی مصرفی کل به ترتیب 1.2 تا 3.83 ساعت, 10-10×2.7 تا 9-10×1.32 متر بر ثانیه, %12.01 تا %35.43 و 0.337 تا 1.63 کیلووات ساعت به دست آمدند. نقطه بهینه خشک کردن پسته در دمای هوای 38.48 درجه سلسیوس, سرعت هوای 1.16 متر بر ثانیه و توان مایکروویو 440 وات به دست آمد و مقادیر متغیرهای پاسخ در نقطه بهینه زمان خشک کردن, ضریب پخش رطوبت موثر, چروکیدگی و انرژی مصرفی کل برای خشک کردن پسته با خشک کن مایکروویو بسترسیال به ترتیب 2.677 ساعت, 10-10×5.179 مترمربع بر ثانیه, %18.41 و 0.7109 کیلووات ساعت محاسبه شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زرین نژاد، معین، و امیری چایجان، رضا. (1395). تعیین شرایط بهینه فرآیند خشک کردن پسته در خشک کن مایکروویو بستر سیال. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(57)، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/72033/fa

    Vancouver: کپی

    زرین نژاد معین، امیری چایجان رضا. تعیین شرایط بهینه فرآیند خشک کردن پسته در خشک کن مایکروویو بستر سیال. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(57):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/72033/fa

    IEEE: کپی

    معین زرین نژاد، و رضا امیری چایجان، “تعیین شرایط بهینه فرآیند خشک کردن پسته در خشک کن مایکروویو بستر سیال،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 57، pp. 13–24، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72033/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button