Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,238
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات دما و ضخامت محصول بر فرآیند خشک شدن پسته در خشک کن های صندوقی

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 94

چکیده

 خشک کن صندوقی یکی از رایج ترین خشک کن های موجود در ترمینال های شهرستان رفسنجان برای خشک کردن پسته می باشد. تغییرات پارامترهای دما و ضخامت محصول در این خشک کن اثر قابل ملاحظه ای بر روی زمان فرآیند و کیفیت پسته فرآوری شده خواهد داشت. در این تحقیق با استفاده از طرح بلوک های کامل تصادفی, اثرات متغیرهای دما در دو سطح (60 و 75 درجه سانتی گراد) و ضخامت محصول در دو سطح (10 و 20 سانتی متر) بر زمان خشک شدن دو رقم از پسته های خشک شده به نام های کله قوچی و فندقی بررسی شد. سپس از طریق نظر سنجی, تغییرات وضعیت ظاهری و رنگ پسته های خشک شده ارزیابی گردید و محبوبیت طعم ایجاد پسته های خشک شده نیز با استفاده از آزمون تی در این نوع خشک کن مورد آزمون قرار گرفت. علاوه بر آن با استفاده از طرح بلوک های کامل تصادفی, مقدار رطوبت لایه های مختلف (هر 5 سانتی متر) در زمان خشک شدن پائین ترین لایه در ضخامت 20 سانتی متر و در هر دما نیز بررسی و آزمون گردید. نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که از نظر زمان خشک شدن و مقدار رطوبت در هر لایه, بین تیمارها اختلاف معنی داری وجود دارد. از نظر ظاهری (رنگ و شکل) بین پسته های خشک شده یک رقم در دماهای مختلف اختلافی مشاهده نشد. از نظر علاقه مندی به طعم ایجاد شده بین پسته های خشک شده یک گونه در دماهای مختلف اختلاف معنی دار بود. نتیجه به دست آمده از بررسی منحنی تغییرات رطوبت در لایه های مختلف, نشانگر عدم یکنواختی در خشک شدن لایه های مختلف محصول در ضخامت های بالا می باشد. همچنین با در نظر گرفتن مقدار رطوبت مجاز پسته برای انبار مانی و نیز حفظ کیفیت محصول, مدت زمان بهینه مورد نیاز برای خشک کردن پسته به وسیله دستگاه خشک کن صندوقی در دو ضخامت و دمای ذکر شده تعیین گردید.  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گازر، حمیدرضا، مینایی، سعید، و رستمی، محمدعلی. (1383). بررسی اثرات دما و ضخامت محصول بر فرآیند خشک شدن پسته در خشک کن های صندوقی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 11(4)، 81-94. SID. https://sid.ir/paper/8989/fa

    Vancouver: کپی

    گازر حمیدرضا، مینایی سعید، رستمی محمدعلی. بررسی اثرات دما و ضخامت محصول بر فرآیند خشک شدن پسته در خشک کن های صندوقی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1383؛11(4):81-94. Available from: https://sid.ir/paper/8989/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا گازر، سعید مینایی، و محمدعلی رستمی، “بررسی اثرات دما و ضخامت محصول بر فرآیند خشک شدن پسته در خشک کن های صندوقی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 11، no. 4، pp. 81–94، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8989/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا