مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

801
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر رقم و نوع محصول (اصلی و رتون) بر برخی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و تبدیل شلتوک به برنج سفید

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 106

چکیده

 در این تحقیق برخی از خواص فیزیکی, مکانیکی و تبدیل برنج سه رقم محلی متداول به نام های هاشمی, علی کاظمی و طارم در دو نوع محصول اصلی و رتون بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل (2´3) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در پنج تکرار صورت گرفت. نتایج نشان می دهد که تنها ضخامت و درجه کرویت دانه برنج محصول اصلی (به ترتیب 1.68 میلی متر و 0.388) به طور معنی دار (P<0.01) کمتر از مقادیر معادل آنها (به ترتیب 1.71 میلی متر و 0.398) در برنج رتون است. بیشترین طول دانه برنج قهوه ای (7.58 میلی متر) در رقم هاشمی و بیشترین عرض (2.03 میلی متر), ضخامت (1.80 میلی متر), قطر میانگین هندسی (3.00 میلی متر), درجه کرویت (0.408), سطح دانه (25.40 میلی متر مربع), جرم مخصوص توده و جرم مخصوص واقعی (به ترتیب 561.54 و 1292.24 کیلوگرم بر متر مکعب) و وزن هزار دانه (26.96 گرم) در رقم علی کاظمی به دست آمده است. بیشترین نیروی گسیختگی در بارگذاری خمشی و عملکرد برنج سالم مربوط به برنج رتون رقم هاشمی (به ترتیب 24.68 نیوتن و 81.36 درصد) و کمترین مقدار معادل آنها در برنج محصول اصلی رقم علی کاظمی (به ترتیب 19.64 نیوتن و 73.41 درصد) تعیین شد (P<0.01). بین نیروی گسیختگی در بارگذاری فشاری ارقام مختلف برنج در دو نوع محصول اصلی و رتون اختلاف معنی دار نیست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده، محمدرضا. (1394). بررسی تاثیر رقم و نوع محصول (اصلی و رتون) بر برخی خصوصیات فیزیکی, مکانیکی و تبدیل شلتوک به برنج سفید. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 16(3)، 93-106. SID. https://sid.ir/paper/28230/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده محمدرضا. بررسی تاثیر رقم و نوع محصول (اصلی و رتون) بر برخی خصوصیات فیزیکی, مکانیکی و تبدیل شلتوک به برنج سفید. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1394؛16(3):93-106. Available from: https://sid.ir/paper/28230/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا علیزاده، “بررسی تاثیر رقم و نوع محصول (اصلی و رتون) بر برخی خصوصیات فیزیکی, مکانیکی و تبدیل شلتوک به برنج سفید،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 16، no. 3، pp. 93–106، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28230/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button