مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات سیستم تربیت و شدت هرس روی عملکرد و کیفیت میوه هلو

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 37

چکیده

 با هدف تنظیم باردهی و بهبود رشد رویشی شاخه و افزایش کمی و کیفی میوه هلو, در این آزمایش اثرات سیستم تربیت )تعداد بازو روی تنه اصلی( و هرس باردهی )شدت هرس شاخه یکساله( روی برخی صفات کمی و کیفی میوه دو رقم هلو, به صورت فاکتوریل 3)×3×(2 در سه تکرار و بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی بررسی شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس مرکب سال های 81 و 82 نشان داد که اثر سال بر روی عملکرد تک درخت و عملکرد میوه در هکتار در سطح احتمال یک درصد معنی دار است. اثر رقم تنها بر وزن میوه و میزان گسترش تاج درخت در سطح احتمال یک درصد معنی دار شد. میوه رقم محلی )مخملی( با وزن 107.70 گرم نسبت به رقم انجیری 71.20) گرم( برتر بود, ولی میزان قند میوه در رقم انجیری 19.28) درصد( بیشتر از رقم مخملی 16.28) درصد( بود. اثر شدت هرس بر وزن میوه, درصد قند میوه و طول شاخه نیز در سطح احتمال یک درصد معنی دار شد. بالاترین میزان قند میوه 18.7) درصد(, بیشترین وزن میوه 96.97) گرم( و حداکثر رشد رویشی سالیانه 68.06) سانتیمتر( به شدت هرس یک دوم طول شاخه مربوط بود. اثر تعداد بازو بر همه صفات مورد مطالعه به استثنای درصد قند و طول شاخه معنی دار شد به طوریکه با افزایش تعداد بازوها عملکرد میوه افزایش و کیفیت میوه )وزن و قطر( کاهش یافت. اثر متقابل رقم در تعداد بازو بر وزن میوه و گسترش تاج درخت در سطح احتمال یک درصد معنی دار شد. بیشترین مقدار وزن میوه با 116.07 گرم و بالاترین میزان طول شاخه از رقم مخملی با شدت هرس یک دوم طول شاخه حاصل شد. بیشترین میزان قند میوه در هر دو سال به رقم انجیری مربوط بود. نتیجه گیری می شود که برای تنظیم باردهی و حفظ کیفیت محصول برای بازارهای تازه خوری در هر دو رقم تا حدودی از هرس شدید و تعداد بازوی متوسط استفاده شود تا ضمن حفظ قدرت رشد درخت, میوه های با کیفیت مطلوبی تولید گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسنی، قاسم، و رضایی، رضا. (1386). بررسی اثرات سیستم تربیت و شدت هرس روی عملکرد و کیفیت میوه هلو. دانش کشاورزی، 17(1)، 31-37. SID. https://sid.ir/paper/28683/fa

    Vancouver: کپی

    حسنی قاسم، رضایی رضا. بررسی اثرات سیستم تربیت و شدت هرس روی عملکرد و کیفیت میوه هلو. دانش کشاورزی[Internet]. 1386؛17(1):31-37. Available from: https://sid.ir/paper/28683/fa

    IEEE: کپی

    قاسم حسنی، و رضا رضایی، “بررسی اثرات سیستم تربیت و شدت هرس روی عملکرد و کیفیت میوه هلو،” دانش کشاورزی، vol. 17، no. 1، pp. 31–37، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28683/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button