Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

954
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد میزان ورود نیترات به جیره غذایی شهروندان اردبیلی

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 98

کلیدواژه

حد مجاز ورود نیترات به جیره غذایی (ADI)Q3

چکیده

 نیترات یکی از آلاینده های مهم در طبیعت می باشد و ورود بیش از حد این ماده به بدن افراد جامعه باعث بروز بیماری هایی از قبیل مت هموگلوبینمیا و سرطان می شود. به منظور برآورد میزان ورود نیترات به جیره غذایی شهروندان در اردبیل, از مواد غذایی مختلف در زمان های مختلف و از خرده فروشی ها, نمونه های مرکب تهیه و میزان نیترات آنها با روش رنگ سنجی اندازه گیری شد. اطلاعات مربوط به میزان مصرف مواد غذایی از طریق پرسشنامه هایی که برای 50 خانوار 240) نفر( تکمیل شد مشخص گردید سپس متوسط میزان ورود نیترات به جیره غذایی محاسبه گردید که برابر 6.16 میلی گرم بر کیلوگرم وزن دن در روز بود. این رقم بسیار بیشتر از مقدار مجاز تعیین شده توسط سازمان های بهداشت جهانی و خواروبار سازمان ملل است 3.7) میلی گرم بر کیلوگرم(. این امر, برای افراد جامعه خطر بالقوه محسوب می شود از میان مواد غذایی, سبزیجات برگی بیشترین سهم را در ورود نیترات به جیره غذایی بر عهده داشتند که برابر 60 درصد از میزان کل بود. از بین این سبزیجات کاهو, اسفناج و سبزی خوردنی بیشترین میزان نیترات را داشتند. با توجه به مصرف زیاد نان و میزان نسبتا قابل توجه نیترات در این ماده غذایی, باید توجه بیشتری نسبت به منبع ورود نیترات به آن معطوف شود. انجام تحقیقات بیشتر در مورد منبع ورود نیترات به مواد غذایی و تاسیس آزمایشگاه مرجع برای کنترل مداوم میزان نیترات در مواد غذایی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی مجد، کاظم، و فتحی آچاچلویی، بهرام. (1386). برآورد میزان ورود نیترات به جیره غذایی شهروندان اردبیلی. دانش کشاورزی، 17(1)، 91-98. SID. https://sid.ir/paper/28691/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی مجد کاظم، فتحی آچاچلویی بهرام. برآورد میزان ورود نیترات به جیره غذایی شهروندان اردبیلی. دانش کشاورزی[Internet]. 1386؛17(1):91-98. Available from: https://sid.ir/paper/28691/fa

    IEEE: کپی

    کاظم هاشمی مجد، و بهرام فتحی آچاچلویی، “برآورد میزان ورود نیترات به جیره غذایی شهروندان اردبیلی،” دانش کشاورزی، vol. 17، no. 1، pp. 91–98، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28691/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا