مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

794
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح و منابع مختلف شوری بر برخی ویژگی های زراعی و ترکیب شیمیایی روناس (.Rubia tinctorum L)

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 68

چکیده

 کشت گیاهان مقاوم به شوری مانند روناس (Rubia tinctorum L.) در اراضی شور ضمن تولید محصولی قابل قبول می تواند در اصلاح خاک و کاهش سطح شوری موثر باشد. بدین منظور در یک آزمایش گلخانه ای تاثیر منبع نمک و مقادیر مختلف شوری خاک بر برخی از ویژگی های زراعی و ترکیب شیمیایی روناس ارزیابی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد انجام گرفت. تیمارهای آزمایش متشکل از سه منبع شوری کلرور سدیم, سولفات سدیم و مخلوط این دو به نسبت مساوی و شش سطح شوری )صفر, 4.5, 9.0, 13.5 و 22.5 دسی زیمنس بر متر( بودند. اثرات نامطلوب شوری بر رشد گیاه در مرتبه اول به مخلوط کلرور سدیم و سولفات سدیم, بعد کلرور سدیم و در نهایت به سولفات سدیم نسبت داده شد. تنش شوری بدون توجه به نوع نمک سبب کاهش معنی دار تعداد بوته در هر گلدان, وزن ماده خشک شاخساره, ریشه و سطح برگ شد. با افزایش سطح شوری غلظت پرولین آزاد برگ ها نیز افزایش یافت. افزایش شوری ناشی از کلرور سدیم سبب افزایش غلظت سدیم و کاهش غلظت پتاسیم شاخساره ها گردید. حد نهایی تحمل به شوری این گیاه در حدود 14.0 دسی زیمنس بر متر در عصاره کل اشباع خاک تعیین شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دشتکیان، کاظم، و بحرانی، محمدجعفر. (1386). تاثیر سطوح و منابع مختلف شوری بر برخی ویژگی های زراعی و ترکیب شیمیایی روناس (.Rubia tinctorum L). دانش کشاورزی، 17(1)، 63-68. SID. https://sid.ir/paper/28694/fa

    Vancouver: کپی

    دشتکیان کاظم، بحرانی محمدجعفر. تاثیر سطوح و منابع مختلف شوری بر برخی ویژگی های زراعی و ترکیب شیمیایی روناس (.Rubia tinctorum L). دانش کشاورزی[Internet]. 1386؛17(1):63-68. Available from: https://sid.ir/paper/28694/fa

    IEEE: کپی

    کاظم دشتکیان، و محمدجعفر بحرانی، “تاثیر سطوح و منابع مختلف شوری بر برخی ویژگی های زراعی و ترکیب شیمیایی روناس (.Rubia tinctorum L)،” دانش کشاورزی، vol. 17، no. 1، pp. 63–68، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28694/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button