مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,111
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفی تناسب اراضی شرکت تعاونی تولید خوشه مهر بناب برای محصولات زراعی گندم، جو، یونجه، پیاز، چغندرقند و ذرت

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 86

چکیده

 در این پژوهش ارزیابی کیفی تناسب اراضی برای محصولات گندم, جو, یونجه, پیاز, چغندرقند و ذرت در ناحیه ای به وسعت 400 هکتار در منطقه خوشه مهربناب واقع در استان آذربایجانشرقی در عرض جغرافیایی ´20 °37 شمالی و طول جغرافیایی ´04 °46 شرقی انجام گردیده است. با مطالعه 8 پروفیل در واحدهای مختلف اراضی 1. 1, 2. 1, 1. 2 و 2. 2 در نهایت دو رده انتی سل و اینسپتی سل شناسایی و خصوصیات آنها مشخص شد. داده های اقلیمی از نزدیکترین ایستگاه هواشناسی سینوپتیک مراغه تهیه گردید. جهت ارزیابی کیفی تناسب اراضی, روشهای محدودیت ساده, تعداد و میزان محدودیت و پارامتریک انتخاب و کلاسهای تناسب اراضی برای محصولات ذکر شده معین شد. در ارزیابی کیفی تناسب اراضی با روش محدودیت ساده و تعداد و میزان محدودیت, تقریبا 60 درصد اراضی (240هکتار) دارای تناسب متوسط و (S2) و 40 درصد بقیه (160هکتار) دارای تناسب بحرانی (S3) برای گندم, جو, یونجه, پیاز, چغندرقند و ذرت بوده ولی در روش پارامتریک (استوری) تقریبا 60 درصد اراضی برای کشت گندم, جو, چغندرقند در کلاس S3 و40 درصد بقیه در کلاس نامناسب ولی قابل اصلاح N1, در ارتباط با کشت یونجه, 25 درصد اراضی در کلاس S2,35  درصد در کلاس  S3و 40 درصد بقیه در کلاس N1, برای کشت پیاز و ذرت 60درصد در کلاس S3, 21 درصد در کلاس N1 و 19درصد بقیه در کلاس نامناسب و غیر قابل اصلاح N2 قرار گرفتند. در روش پارامتریک (ریشه دوم) تقریبا 60 درصد اراضی برای کشت گندم, جو, یونجه وچغندرقند در کلاس S2 و 40درصد بقیه در کلاس S3, برای کشت پیاز, 60درصد اراضی در کلاس S2 و 21 درصد در کلاس S3 و 19 درصد بقیه در کلاس N1 و همچنین برای کشت ذرت 25 درصد اراضی در کلاس S2 و 75 درصد بقیه در کلاس S3 قرار می گیرند. بنابراین بر اساس نتایج حاصله کشت گندم, جو, یونجه و چغندرقند در اولویت اول, ذرت در اولویت دوم و پیاز در اولویت بعدی می تواند قابل توصیه باشد. مقایسه سه روش محدودیت ساده, تعداد و میزان محدودیت و پارامتریک (استوری و ریشه دوم) نشان داد که روش پارانتریک (ریشه دوم) نسبت به بقیه روشها از دقت و کارآیی بالاتری برخوردار بوده و بررسی های محلی از زارعین نیز موید این مطلب است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شهبازی، فرزین، و جعفرزاده، علی اصغر. (1383). ارزیابی کیفی تناسب اراضی شرکت تعاونی تولید خوشه مهر بناب برای محصولات زراعی گندم, جو, یونجه, پیاز, چغندرقند و ذرت. دانش کشاورزی، 14(4)، 69-86. SID. https://sid.ir/paper/28801/fa

Vancouver: کپی

شهبازی فرزین، جعفرزاده علی اصغر. ارزیابی کیفی تناسب اراضی شرکت تعاونی تولید خوشه مهر بناب برای محصولات زراعی گندم, جو, یونجه, پیاز, چغندرقند و ذرت. دانش کشاورزی[Internet]. 1383؛14(4):69-86. Available from: https://sid.ir/paper/28801/fa

IEEE: کپی

فرزین شهبازی، و علی اصغر جعفرزاده، “ارزیابی کیفی تناسب اراضی شرکت تعاونی تولید خوشه مهر بناب برای محصولات زراعی گندم, جو, یونجه, پیاز, چغندرقند و ذرت،” دانش کشاورزی، vol. 14، no. 4، pp. 69–86، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28801/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button