مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

764
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه نشانگرهای ریزماهواره مرتبط با کیفیت دانه در برنج

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 140

چکیده

 به منظور مکان یابی QTL های صفات مرتبط با کیفیت دانه برنج و تعیین سهم هر QTL در تنوع فنوتیپی صفات, 62 لاین BC2F5 که در اثر تلاقی واریته های Teqing به عنوان والد دوره ای و طارم مولائی به عنوان والد دهنده به دست آمده بودند این تحقیق در سال 1381 در موسسه بین المللی تحقیقات برنج (IRRI)- فیلیپین مورد مطالعه قرار گرفتند. صفات فنوتیپی مورد مطالعه عبارت بودند از: طول دانه نپخته, قطر دانه نپخته, نسبت طول به قطر دانه نپخته, طول دانه پخته, قطر دانه پخته, نسبت طول به قطر دانه پخته, نسبت قد کشیدن دانه, و تفاوت طول دانه. بررسی چند شکلی در والدین با 235 نشانگر ریزماهواره که کل ژنوم برنج را به طور یکنواخت پوشش می دادند هم در ژل آگارز وهم در ژل پلی آکریل آمید انجام گرفت که در نهایت 114 نشانگر که چند شکلی واضح نشان داده بودند جهت مطالعه ژنوتیپی انتخاب شدند. طول نقشه کروموزمی 1747.3 سانتی مورگان با متوسط فاصله 15.3 سانتی مورگان بین دو نشانگر مجاور در 12 کروموزم برنج بوده است. تفکیک متجاوز مثبت و یا منفی فقط برای صفات نسبت طول به قطر دانه نپخته, طول و قطر دانه پخته, و طول دانه نپخته مشاهده گردید. برای هیچ یک از صفات چولگی به سمت والد دهنده مشاهده نگردید. نتایج همبستگی فنوتیپی و تجزیه پیوستگی بین صفات مرتبط با دانه پخته و نپخته نشان می دهد که شکل دانه قبل و بعد از پختن خواص متفاوتی هستند. در این تحقیق برای همه صفات به استثنای قطر دانه پخته حداقل یک QTL با اثر فرسایشی شناسایی شد. برای هر یک از صفات نسبت طول به قطر دانه پخته و نپخته و نسبت قد کشیدن دانه یک QTL, برای طول و قطر دانه نپخته, و طول دانه پخته دو QTL, برای تفاوت طول دانه سه QTL مکان یابی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتوکیان، محمدحسین، قره یاضی، بهزاد، و طالعی، علیرضا. (1384). مطالعه نشانگرهای ریزماهواره مرتبط با کیفیت دانه در برنج . دانش کشاورزی، 15(4)، 129-140. SID. https://sid.ir/paper/28965/fa

    Vancouver: کپی

    فتوکیان محمدحسین، قره یاضی بهزاد، طالعی علیرضا. مطالعه نشانگرهای ریزماهواره مرتبط با کیفیت دانه در برنج . دانش کشاورزی[Internet]. 1384؛15(4):129-140. Available from: https://sid.ir/paper/28965/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین فتوکیان، بهزاد قره یاضی، و علیرضا طالعی، “مطالعه نشانگرهای ریزماهواره مرتبط با کیفیت دانه در برنج ،” دانش کشاورزی، vol. 15، no. 4، pp. 129–140، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28965/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button