مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

666
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه ژنتیکی کیفیت دانه در برنج با استفاده از آغازگرهای ریزماهواره

صفحات

 صفحه شروع 415 | صفحه پایان 425

چکیده

 کیفیت دانه در برنج به صفات متعددی مثل طول و قطر دانه خام و دانه پخته و شکل دانه بستگی دارد. توارث کیفیت دانه در غلات بدلیل اثر اپیستازی, اثر مادری و سیتوپلاسمی و خاصیت تریپلوئید بودن آندوسپرم پیچیده است. گزینش برای کیفیت دانه به کمک آغازگرهای مولکولی, پیشرفت اصلاح را از طریق افزایش کارآیی گزینش, سرعت می بخشد. به منظور مکان یابی QTL های مرتبط با کیفیت دانه برنج و تعیین سهم هر QTL در تنوع فنوتیپی صفت مربوطه, 63 لاین تلاقی برگشتی پیشرفته BC2F5 حاصل از تلاقی IR64 بعنوان والد دوره ای و طارم مولایی بعنوان والد دهنده در موسسه بین المللی تحقیقات برنج - فیلیپین مورد مطالعه قرار گرفتند. صفات مورد مطالعه برای بررسی فنوتیپی عبارت بودند از: طول دانه خام, قطر دانه خام, نسبت طول به قطر دانه خام, طول دانه پخته, قطر دانه پخته, نسبت طول به قطر دانه پخته. بررسی چند شکلی در والدین با 235 آغازگر ریزماهواره در ژل های آگارز و پلی آکریل آمید انجام گرفت که در نهایت 114 آغازگر چندشکل مورد مطالعه ژنوتیپی مورد استفاده قرار گرفتند. برای همه صفات تفرق فرارونده مثبت و یا منفی مشاهده گردید. طول دانه خام با قطر دانه خام, نسبت طول به قطر دانه خام, و طول دانه پخته دارای همبستگی معنی دار بود. برای هر یک از صفات قطر دانه پخته و نسبت طول به قطر دانه پخته یک QTL, برای طول دانه پخته دو QTL, برای طول دانه خام سه QTL, برای قطر دانه خام پنج QTL, و برای نسبت طول به قطر دانه خام هفت QTL مکان یابی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتوکیان، محمدحسین، طالعی، علیرضا، و قره یاضی، بهزاد. (1386). تجزیه ژنتیکی کیفیت دانه در برنج با استفاده از آغازگرهای ریزماهواره. علوم کشاورزی، 13(2)، 415-425. SID. https://sid.ir/paper/7931/fa

    Vancouver: کپی

    فتوکیان محمدحسین، طالعی علیرضا، قره یاضی بهزاد. تجزیه ژنتیکی کیفیت دانه در برنج با استفاده از آغازگرهای ریزماهواره. علوم کشاورزی[Internet]. 1386؛13(2):415-425. Available from: https://sid.ir/paper/7931/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین فتوکیان، علیرضا طالعی، و بهزاد قره یاضی، “تجزیه ژنتیکی کیفیت دانه در برنج با استفاده از آغازگرهای ریزماهواره،” علوم کشاورزی، vol. 13، no. 2، pp. 415–425، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7931/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button