مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,441
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترجیح میزبانی شپشه برنج (.Sitophilus oryzae L) نسبت به پنج رقم برنج شمال ایران

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 168

چکیده

 ترجیح غذایی شپشه برنج روی پنج رقم بومی و تجاری برنج ایران )گرده, بینام, طارم, ندا و فجر( در دو دمای ثابت 25±1 و 30±1 درجه سانتی گراد, رطوبت نسبی 75±5 درصد و تاریکی مطلق بررسی شد. میزان جلب شدن حشرات کامل به دانه ها, زاداوری ماده ها )در یک زمان 10 روزه از دوره ی تخمریزی( و دوره ی نشو و نما, بین رقمها و دماها مقایسه گردید. جلب شدن حشرات کامل به دانه ها با ارایه دانه های برنج به 50 حشره ی کامل تازه خارج شده به مدت یک هفته بررسی شد. داده ها نشان داد که گرده و بینام جلب کننده ترین ارقام بودند چرا که به ترتیب به طور متوسط 12.07 و 11.72 حشره از کل 50 حشره/ ظرف/ روز )کلاس (A در آنها شمارش شد. از طرف دیگر, رقم فجر تنها 6.56 حشره/ ظرف/ روز را جلب کرد )کلاس (C. زاداورترین ماده ها با میانگین های به ترتیب 18.73, 13.1, 9.9, 6.47 و 6.23 فرزند/ ماده به ترتیب روی گرده )کلاس (A, طارم )کلاس (B, ندا )کلاس (BC, فجر و بینام )هر دو کلاس (C پرورش یافتند. دو عامل سن والدین و دما بر تعداد نتایج نر اثر معنی داری داشتند در حالی که تعداد نتایج ماده تنها از عامل اول متاثر شد. نسبت جنسی )درصد ماده ها( در دمای 25 درجه ی سانتی گراد در تمام ارقام بیش از دمای 30 درجه سانتی گراد بود. زمان نشو و نما در دمای 30 درجه به طور معنی داری (a=0.01) کوتاهتر از 25 درجه سانتی گراد بود. این ورده در ارقام مختلف از 35.53 تا 40.22 روز در 30 درجه و از 40.39 تا 43.3 روز در 25 درجه سانتی گراد متغیر بود. به نظر می رسد ارقام فجر و ندا در برابر شپشه برنج مقاومت نشان می دهند حال آن که ارقام گرده و طارم نسبتا حساس می باشند. رقم بینام در دو دمای آزمایش اثرات متفاوتی روی این آفت نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایرانی پور، شهرزاد، بلباسی، ماشااله، و باقری زنوز، ابراهیم. (1386). ترجیح میزبانی شپشه برنج (.Sitophilus oryzae L) نسبت به پنج رقم برنج شمال ایران. دانش کشاورزی، 17(4)، 155-168. SID. https://sid.ir/paper/29006/fa

    Vancouver: کپی

    ایرانی پور شهرزاد، بلباسی ماشااله، باقری زنوز ابراهیم. ترجیح میزبانی شپشه برنج (.Sitophilus oryzae L) نسبت به پنج رقم برنج شمال ایران. دانش کشاورزی[Internet]. 1386؛17(4):155-168. Available from: https://sid.ir/paper/29006/fa

    IEEE: کپی

    شهرزاد ایرانی پور، ماشااله بلباسی، و ابراهیم باقری زنوز، “ترجیح میزبانی شپشه برنج (.Sitophilus oryzae L) نسبت به پنج رقم برنج شمال ایران،” دانش کشاورزی، vol. 17، no. 4، pp. 155–168، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/29006/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button