مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پنج عامل بیوشیمیایی در ایجاد حساسیت ارقام مختلف برنج و شلتوک نسبت به شپشه برنج (.Sitophilus oryzae L) در استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 3 | صفحه پایان 12

چکیده

شپشه برنج Sitophilus oryzae یک آفت همه جایی است و از لحاظ اقتصادی مهم می باشد. این حشره از دانه های غلات به ویژه ارقام مختلف برنج تغذیه می کند و خسارت فراوانی به بار می آورد. به همین منظور آزمایش هایی با هدف علل ترجیح غذایی روی پنج رقم برنج شلتوک (طارم محلی, ندا, نعمت, فجر و خزر) مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش ها در سه تیمار و سه تکرار و تحت شرایط آزمایشگاهی دمای 27±1 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 65±5 درصد انجام شد. آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی و مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون چند دامنه دانکن صورت گرفت. در آزمایش های انجام شده بر اساس شاخص حساسیت ارقام مختلف برنج و شلتوک نسبت به شپشه برنج, مشخص گردید. در شرایط تغذیه اختیاری برنج طارم با میانگین شاخص حساسیت 12.35 محلی و در شرایط تغذیه اجباری به ترتیب ارقام طارم محلی, ندا و نعمت با میانگین شاخص حساسیت 11.58, 11.49, 10.11 دارای حساسیت بیشتری بودند. نتایج به دست آمده در بررسی علل ترجیح غذایی, بر اساس شاخص حساسیت ارقام مختلف برنج و شلتوک مورد ارزیابی قرار گرفت. به همین منظور درصد آمیلوز, پروتیین کل, چربی, خاکستر, سیلیس و رطوبت دانه ها اندازه گیری شد. بیشترین درصد آمیلوز در برنج فجر و نعمت با میانگین 23.35 و 22.73 درصد و بیشترین درصد پروتیین کل در برنج طارم محلی و ندا با میانگین 11.03 و 11.02 درصد شد و همچنین بیشترین درصد چربی روی رقم شلتوک فجر با میانگین 2.49 درصد و بیشترین درصد خاکستر روی رقم شلتوک خزر با میانگین 6.75 درصد و بالاترین درصد سیلیس نیز روی رقم شلتوک نعمت با میانگین 7.87 درصد گردید. ولی رطوبت ارقام مختلف برنج و شلتوک یکسان بوده و اختلاف معنی داری در سطح 1 درصد وجود نداشت. بعد از محاسبات آماری, رابطه بین میزان عوامل بیوشیمیایی اندازه گیری شد و شاخص حساسیت ارقام مختلف برنج و شلتوک مشخص گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عاصمی، هدی، باقری زنوز، ابراهیم، و شجاعی، محمود. (1384). تاثیر پنج عامل بیوشیمیایی در ایجاد حساسیت ارقام مختلف برنج و شلتوک نسبت به شپشه برنج (.Sitophilus oryzae L) در استان مازندران. علوم کشاورزی، 11(1)، 3-12. SID. https://sid.ir/paper/7961/fa

    Vancouver: کپی

    عاصمی هدی، باقری زنوز ابراهیم، شجاعی محمود. تاثیر پنج عامل بیوشیمیایی در ایجاد حساسیت ارقام مختلف برنج و شلتوک نسبت به شپشه برنج (.Sitophilus oryzae L) در استان مازندران. علوم کشاورزی[Internet]. 1384؛11(1):3-12. Available from: https://sid.ir/paper/7961/fa

    IEEE: کپی

    هدی عاصمی، ابراهیم باقری زنوز، و محمود شجاعی، “تاثیر پنج عامل بیوشیمیایی در ایجاد حساسیت ارقام مختلف برنج و شلتوک نسبت به شپشه برنج (.Sitophilus oryzae L) در استان مازندران،” علوم کشاورزی، vol. 11، no. 1، pp. 3–12، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7961/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button