مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,812
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

728
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقاومت آنتی بیوتیکی برخی عوامل باکتریایی متداول جوجه های گوشتی در مرغداریهای اطراف شیراز

صفحات

 صفحه شروع 223 | صفحه پایان 226

چکیده

 هدف: هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی میزان فراوانی این پدیده در میان باکتریهای جدا شده از لاشه مرضی جوجه های گوشتی می باشد.حیوانات: دویست قطعه جوجه گوشتی.روش: در این تحقیق, ابتدا عوامل باکتریایی عفونتها در 200 قطعه جوجه گوشتی واحدهای پرورش اطراف شیراز جدا و شناسایی گردیدند و سپس با کاربرد روش انتشار از دیسک, میزان مقاومت دارویی این عوامل نسبت به تعدادی از آنتی بیوتیکهای مورد استفاده در صنعت طیور تعیین شد.تجزیه و تحلیل آماری: مطالعه توصیفی.نتایج: عوامل عمده جدا شده شامل اشریشیاکلی (82 درصد), سالمونلا (16.5 درصد) و استافیلوکوکوس (1.5 درصد) بود. پنی سیلین, آموکسی سیلین, لینکواسپکتین, فلومکوئین, و اریترومایسین آنتی بیوتیکهاییی بودند که آزمایش حساسیت آنتی بیوتیکی در موردشان انجام گردید. نتایج به دست آمده از این بررسی نشان میدهد که عوامل باکتریایی جدا شده, بیشترین میزان مقاومت را نسبت به پنی سیلین و کمترین میزان مقاومت را نسبت به جنتامایسین نشان داده اند. همچنین اشریشیاکلی در مقایسه با دو عامل دیگر مقاومت داروی بیشتری از خود بروز داد. تمام باکتریهای جدا شده حداقل به یک آنتی بیوتیک مقاوم و دوازده درصد از اشریشیاکلی جدا شده تنها به یک آنتی بیوتیک حساس بودند. تمام نمونه های سالمونلا حداقل به سه آنتی بیوتیک حساس و حداکثر به هشت آنتی بیوتیک مقاوم بودند. سه نمونه استافیلوکوکوس جدا شده به شش آنتی بیوتیک حساس و در مقابل پنج آنتی بیوتیک مقاومت نشان دادند.نتیجه گیری: یافته های این تحقیق دلالت بر بالا بودن میزان مقاومت آنتی بیوتیکی در عوامل باکتریایی جدا شده از لاشه مرضی طیور دارد. این امر می تواند احتمالا به دلیل استفاده نادرست از آنتی بیوتیکها در صنعت مرغداری باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رجاییان، حمید، فیروزی، رویا، جلایی، جعفر، و حیدری دزفولی، فرید. (1382). مقاومت آنتی بیوتیکی برخی عوامل باکتریایی متداول جوجه های گوشتی در مرغداریهای اطراف شیراز. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 58(3)، 223-226. SID. https://sid.ir/paper/34697/fa

Vancouver: کپی

رجاییان حمید، فیروزی رویا، جلایی جعفر، حیدری دزفولی فرید. مقاومت آنتی بیوتیکی برخی عوامل باکتریایی متداول جوجه های گوشتی در مرغداریهای اطراف شیراز. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1382؛58(3):223-226. Available from: https://sid.ir/paper/34697/fa

IEEE: کپی

حمید رجاییان، رویا فیروزی، جعفر جلایی، و فرید حیدری دزفولی، “مقاومت آنتی بیوتیکی برخی عوامل باکتریایی متداول جوجه های گوشتی در مرغداریهای اطراف شیراز،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 58، no. 3، pp. 223–226، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34697/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button