مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

793
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف موننسین به صورت مخلوط با غذا بر سطح گلوکز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آرژیناز سرم در هفته های پیرامون زایمان گاو هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 5

چکیده

 در پژوهش حاضر, تحت شرایط مدیریتی معمول در گاوداری های ایران, اثر موننسین به صورت مخلوط با غذا بر سطح گلوکز خون و سطح AST و آرژیناز (آنزیم های شاخص آسیب های کبدی) بررسی شده است. سیزده راس گاو هولشتاین بالغ از سه هفته پیش از زایمان تا 45 روز پس از آن بر اساس تعداد زایش به دو گروه شاهد و آزمایش تقسیم شدند. جیره گاوهای هر دو گروه مشابه بود. هر گاو در گروه آزمایش موننسین را به میزان 340 میلی گرم در روز در طی سه هفته آخر آبستنی, 480 - 160 میلی گرم در روز در طی 14 روز نخست شیردهی و 350 میلی گرم در روز در طی روزهای 15 تا 35 بعد از زایمان همراه با غذای خود دریافت داشت. 20 روز و 10 روز پیش از تاریخ تقریبی زایمان, و در روزهای 4, 15, 25, 35 و 45 بعد از زایمان نمونه خون گاوها برای اندازه گیری گلوکز,AST  و آرژیناز سرم تهیه شد. گلوکز سرم در گروه شاهد از روز 10 پیش از زایمان تا روز 15 پس از زایمان سیر نزولی معنی داری داشت (p=0.25). در گروه آزمایش, گلوکز سرم تا روز 35 پس از زایمان سیر صعودی معنی داری نشان داد (p=0.049). در روز 15 شیردهی تمایلی برای معنی دار شدن تفاوت مقدار گلوکز بین گروه شاهد و آزمایش دیده شد (p=0.07). فعالیت AST از 10 روز مانده به زایمان تا 25 روز بعد از زایمان در گروه شاهد بیشتر بود. اختلاف بین دو گروه 10 روز پیش از زایمان معنی دار بود (p=0.011). فعالیت آرژیناز سرم بین دو گروه شاهد و آزمایش در روزهای مختلف نمونه گیری اختلاف معنی داری نشان نداد (p>0.05). استفاده از موننسین به صورت مخلوط با غذا می تواند به فعالیت بهتر کبد و افزایش سطح گلوکز خون و یا جلوگیری از کاهش آن در هفته های پیرامون زایمان بیانجامد و به نظر می رسد که تغییر دوز موننسین در نخستین روزهای پس از زایمان (به علت تغییر در ماده خشک مصرفی) مانع اثر مثبت آن نمی شود. تاثیر مثبت موننسین می تواند از هفته های پیش از زایمان آغاز شود, لذا شروع مصرف آن از دوره انتقالی قبل از زایمان و ادامه مصرف در هفته های نخست شیردهی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محبی فانی، مهدی، نظیفی حبیب آبادی، سعید، شکرفروش، سیدشهرام، مقیمی، ندا، و نیک بخت، مجید. (1387). تاثیر مصرف موننسین به صورت مخلوط با غذا بر سطح گلوکز, آسپارتات آمینوترانسفراز و آرژیناز سرم در هفته های پیرامون زایمان گاو هلشتاین. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 63(1)، 1-5. SID. https://sid.ir/paper/34769/fa

    Vancouver: کپی

    محبی فانی مهدی، نظیفی حبیب آبادی سعید، شکرفروش سیدشهرام، مقیمی ندا، نیک بخت مجید. تاثیر مصرف موننسین به صورت مخلوط با غذا بر سطح گلوکز, آسپارتات آمینوترانسفراز و آرژیناز سرم در هفته های پیرامون زایمان گاو هلشتاین. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1387؛63(1):1-5. Available from: https://sid.ir/paper/34769/fa

    IEEE: کپی

    مهدی محبی فانی، سعید نظیفی حبیب آبادی، سیدشهرام شکرفروش، ندا مقیمی، و مجید نیک بخت، “تاثیر مصرف موننسین به صورت مخلوط با غذا بر سطح گلوکز, آسپارتات آمینوترانسفراز و آرژیناز سرم در هفته های پیرامون زایمان گاو هلشتاین،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 63، no. 1، pp. 1–5، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34769/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button