Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,198
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس سیر بر رشد باکتری اشرشیاکلی O157:H7 و تولید شیگاتوکسین 2

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 47

چکیده

 زمینه مطالعه: با ارتقای سطح دانش و آگاهی نسبت به مضرات نگهدارنده های شیمیایی, تمایل به استفاده از نگهدارنده های طبیعی به خصوص اسانس ها در مواد غذایی افزایش یافته است. گیاه سیر (.Allium Sativum L) از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثرات ضد میکروبی آن بر روی باکتری های بیماریزای مواد غذایی مانند اشرشیاکلی O157:H7 ضروری به نظر می رسد. دوز عفونت زایی اشرشیاکلی O157:H7 در انسان بسیار کم می باشد و بیماریهای خطرناکی نظیر کولیت هموراژیک, سندرم کم خونی همولیتیک از عوارض ابتلا انسان به این باکتری می باشد.هدف: بررسی اثر غلظت های تحت بازدارنده اسانس سیر بر رشد باکتری E.Coli O157:H7 (35218 ATCC) و تولید شیگاتوکسین 2.روش کار: حداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) اسانس سیر بر روی باکتری E. coli O157:H7 به روش میکرودایلوشن در دمای 35oC تعیین گردید. باکتری E. coli O157:H7 در مجاورت غلظت های مختلف اسانس سیر در دمای 35oC کشت داده شد و 48, 24 و 72 ساعت پس از کشت با انجام کشت سطحی شمارش باکتری انجام شد و نیز تولید شیگاتوکسین 2 بوسیله کیت سنجش شیگاتوکسین (VTEC-RPLA) مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه جهت مقایسه میانگین ها استفاده شد.نتایج: MIC و MBC اسانس سیر برای باکتری اشرشیاکلی O157:H7 به ترتیب 0.02 و %0.04 به دست آمد. نتایج کشت در 35oC نشان می دهد که استفاده از غلظت %0.015 اسانس سیر در طی 72 ساعت سبب 2 لوگ کاهش در رشد باکتری نسبت به نمونه کنترل شد که از نظر آماری معنی دار است (p£0.05). غلظت %0.005 سبب کاهش تولید شیگاتوکسین 2 و غلظت های 0.01 و %0.015 مانع از تولید شیگاتوکسین 2 شد.|نتیجه گیری نهایی: به طور کلی چنین نتیجه گیری می شود که استفاده از اسانس سیر بر روی رشد و تولید شیگاتوکسین 2 باکتری اشرشیاکلی O157:H7 اثر مهاری دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهری، مهدی، میثاقی، علی، آخوندزاده بستی، افشین، مدرسی، محمدحسین، گندمی، حسن، خسروی، پریوش، طالبی، فاضله، و حشمتی، علی. (1395). اثر اسانس سیر بر رشد باکتری اشرشیاکلی O157:H7 و تولید شیگاتوکسین 2. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 71(1)، 41-47. SID. https://sid.ir/paper/34850/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری مهدی، میثاقی علی، آخوندزاده بستی افشین، مدرسی محمدحسین، گندمی حسن، خسروی پریوش، طالبی فاضله، حشمتی علی. اثر اسانس سیر بر رشد باکتری اشرشیاکلی O157:H7 و تولید شیگاتوکسین 2. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1395؛71(1):41-47. Available from: https://sid.ir/paper/34850/fa

    IEEE: کپی

    مهدی طاهری، علی میثاقی، افشین آخوندزاده بستی، محمدحسین مدرسی، حسن گندمی، پریوش خسروی، فاضله طالبی، و علی حشمتی، “اثر اسانس سیر بر رشد باکتری اشرشیاکلی O157:H7 و تولید شیگاتوکسین 2،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 71، no. 1، pp. 41–47، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34850/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا