مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,689
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی بر منحنی رشد و تولید شیگا توکسین 2 باکتری اشرشیا کلی O157: H7

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 71

کلیدواژه

اشرشیاکلی O157:H7Q2

چکیده

 مقدمه: بررسی اثرات ضدمیکروبی گیاه آویشن شیرازی که از گیاهان دارویی در طب سنتی ایرانی بوده بر باکتری های بیماریزای مواد غذایی مانند اشرشیاکلی O157:H7 که مسوول شیوع بیماری های غذا زاد و عامل ایجاد هموراژیک کولیت و سندرم همولیتیک اورمیک (HUS) می باشد ضروری به نظر می رسد.هدف: بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید شیگا توکسین 2 اشرشیاکلی O157:H7 می باشد.روش بررسی: حداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) اسانس آویشن شیرازی برای اشرشیاکلی O157:H7 به روش براث ماکرودایلوشن, تاثیر غلظت های تحت بازدارنده اسانس, بر منحنی رشد باکتری طی 24 ساعت توسط دستگاه اسپکتروفوتومتری و تولید شیگاتوکسین 2 با استفاده از کیت تعیین شد.نتایج: در این مطالعه میزان MIC و MBC اسانس آویشن شیرازی برای باکتری مورد مطالعه به ترتیب 0.04 و 0.06 درصد به دست آمد. مقادیر OD600 طی 24 ساعت مجاورت باکتری با غلظت MIC و غلظت های تحت بازدارنده اسانس در دو دما نشان دهنده تاثیر معنی دار (P<0.05) آن غلظت ها بر رشد باکتری E.coli O157:H7 بوده و مجاورت باکتری با غلظت های مختلف اسانس در دما 35 درجه سانتی گراد باعث کاهش تولید شیگاتوکسین 2 شده و افزایش غلظت اسانس تا 0.02 درصد (معادل 50 درصد MIC) در این دما اثر بازدارندگی بر تولید شیگاتوکسین 2 در این سویه باکتریایی می گذارد.نتیجه گیری: می توان از این اسانس در غلظت بازدارنده رشد جهت جلوگیری از رشد E.coli O157:H7 و در غلظت های تحت بازدارنده جهت جلوگیری از تولید شیگا توکسین آن در صنایع غذایی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عطایی، مریم، آخوندزاده بستی، افشین، زهرایی صالحی، تقی، حسینی، هدایت، گندمی نصرآبادی، حسن، نوری، نگین، خنجری، علی، طاهری میرقائد، علی، محمدخان، فاطمه، و فقیه فرد، پیمان. (1392). بررسی اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی بر منحنی رشد و تولید شیگا توکسین 2 باکتری اشرشیا کلی O157: H7. گیاهان دارویی، 12(48)، 62-71. SID. https://sid.ir/paper/15459/fa

    Vancouver: کپی

    عطایی مریم، آخوندزاده بستی افشین، زهرایی صالحی تقی، حسینی هدایت، گندمی نصرآبادی حسن، نوری نگین، خنجری علی، طاهری میرقائد علی، محمدخان فاطمه، فقیه فرد پیمان. بررسی اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی بر منحنی رشد و تولید شیگا توکسین 2 باکتری اشرشیا کلی O157: H7. گیاهان دارویی[Internet]. 1392؛12(48):62-71. Available from: https://sid.ir/paper/15459/fa

    IEEE: کپی

    مریم عطایی، افشین آخوندزاده بستی، تقی زهرایی صالحی، هدایت حسینی، حسن گندمی نصرآبادی، نگین نوری، علی خنجری، علی طاهری میرقائد، فاطمه محمدخان، و پیمان فقیه فرد، “بررسی اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی بر منحنی رشد و تولید شیگا توکسین 2 باکتری اشرشیا کلی O157: H7،” گیاهان دارویی، vol. 12، no. 48، pp. 62–71، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15459/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button