مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,072
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

301
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه نسبت اسیدهای چرب امگا–6 و امگا–3 در شیر گاوهای دو سیستم صنعتی و سنتی ایران

صفحات

 صفحه شروع 383 | صفحه پایان 388

چکیده

 زمینه مطالعه: شیرگاو منبع اسیدهای چرب خانواده امگا–6 و امگا–3 می باشد که مصرف آنها نقش حیاتی در سلامت انسان دارد. از آنجاییکه نسبت نامتعادل بین این دو خانواده با افزایش وقوع بیماریهای مزمن مرتبط شناخته شده است لذا نسبت بین این دو مهمتر از مقدار کمی آنهاست (مطلوبترین نسبت 1:1 .).هدف: این پژوهش با هدف تعیین مقدار کمی و نسبت بین امگا–6 و امگا–3 در شیر گاو حاصل از دو سیستم پرورش صنعتی و سنتی در استان لرستان انجام شد.روش کار: بدین منظور تعداد 20 نمونه شیر (10 نمونه صنعتی و 10 نمونه سنتی) از گاوداری های شهرستان خرم آباد جمع آوری و با استفاده از دستگاه گازکروماتوگرافی آنالیز شد.نتایج: مقدار نسبی امگا–6 در چربی شیر سنتی (±0.2%1.65) کمتر از شیر صنعتی (2.12%±0.4) بود در حالیکه میزان امگا–3 در شیر سنتی (0.21%±0.04) بیشتر از شیر صنعتی (0.16%±0.03) مشاهده شد. نسبت بین امگا–6 و امگا–3 در شیر سنتی (8 به 1) کمتر از شیر صنعتی (13 به 1) مشخص گردید (p<0.01).نتیجه گیری نهایی: این پژوهش نشان داد که شیر تولیدی در سیستم سنتی در مقایسه با سیستم صنعتی استان لرستان دارای نسبت متعادل تری بین خانواده امگا–6 به امگا–3 است و البته این نسبت در شیر تولیدی هر دو سیستم مطلوب نیست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میار عباس کیانی، سلمان، کیانی، علی، ندایی، نوشین، و اسکندری، سهیل. (1393). مقایسه نسبت اسیدهای چرب امگا–6 و امگا–3 در شیر گاوهای دو سیستم صنعتی و سنتی ایران. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 69(4)، 383-388. SID. https://sid.ir/paper/34872/fa

    Vancouver: کپی

    میار عباس کیانی سلمان، کیانی علی، ندایی نوشین، اسکندری سهیل. مقایسه نسبت اسیدهای چرب امگا–6 و امگا–3 در شیر گاوهای دو سیستم صنعتی و سنتی ایران. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1393؛69(4):383-388. Available from: https://sid.ir/paper/34872/fa

    IEEE: کپی

    سلمان میار عباس کیانی، علی کیانی، نوشین ندایی، و سهیل اسکندری، “مقایسه نسبت اسیدهای چرب امگا–6 و امگا–3 در شیر گاوهای دو سیستم صنعتی و سنتی ایران،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 69، no. 4، pp. 383–388، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34872/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button