Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

720
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

671
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر پوشش کیتوزان حاوی اسانس کاکوتی کوهی بر برخی خصوصیات میکروبی و حسی فیله مرغ در دمای یخچالی

صفحات

 صفحه شروع 370 | صفحه پایان 378

چکیده

 زمینه ی مطالعه: گوشت مرغ جزء غذاهای فسادپذیر تقسیم بندی می شود و یکی از نگرانی های صنایع غذایی فساد میکروبی آن می باشد. هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی اثر پوشش کیتوزان حاوی غلظت های مختلف اسانس کاکوتی کوهی در مقایسه با گروه شاهد بر برخی خصوصیات حسی و میکروبی فیله مرغ در طول 12 روز نگهداری در دمای یخچالی (4 درجه سانتی گراد) بود. روش کار: در این مطالعه, اسانس گیاه کاکوتی کوهی به روش تقطیر با آب استخراج گردید و ترکیبات تشکیل دهنده آن با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی مشخص گردید. در این مطالعه, فیله های مرغ بصورت جداگانه در محلول پوششی کیتوزان 2 درصد حاوی 5/0 و 1 درصد اسانس کاکوتی کوهی و کیتوزان 2 درصد بدون اسانس غوطه ور و سپس بمدت 12 روز در دمای یخچالی نگهداری شدند. سپس در 7 فاصله (روزهای 0, 1, 3, 5, 7, 9 و 12) از نظر خصوصیات میکروبی (شمارش کلی, سرماگراها, گونه های سودوموناس, باکتری های مولد اسیدلاکتیک و خانواده انتروباکتریاسه) و حسی (رنگ, بو و طعم) مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج: بیشترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس کاکونی کوهی شامل گرانیول (62/20درصد), کارواکرول (17/18درصد), آلفا-ترپینئول (49/7درصد), 4-ترپینئول (83/6درصد) و تیمول (39/5درصد) بود. نتایج این مطالعه نشان داد که در تیمارهای پوشش داده شده با کیتوزان حاوی اسانس کاکوتی کوهی شمارش شاخص های میکروبی مذکور در مقایسه با گروه کنترل بصورت معنی داری در طول دوره نگهداری کاهش یافت (05/0>P). بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه, پوشش فیله های مرغ با کیتوزان به تنهایی یا کیتوزان حاوی 5/0 درصد اسانس کاکوتی کوهی خصوصیات حسی بهتری نشان دادند. نتیجه گیری نهایی: پوشش کیتوزان حاوی 5/0 درصد اسانس کاکوتی کوهی پتانسیل افزایش زمان نگهداری فیله های مرغ را بدون ایجاد خصوصیات حسی نامطلوب دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن، شیرین، خنجری، علی، کوهی، محمدکاظم، گندمی نصرآباد، حسن، و شاویسی، نسیم. (1398). مطالعه اثر پوشش کیتوزان حاوی اسانس کاکوتی کوهی بر برخی خصوصیات میکروبی و حسی فیله مرغ در دمای یخچالی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 74(3 )، 370-378. SID. https://sid.ir/paper/35179/fa

    Vancouver: کپی

    حسن شیرین، خنجری علی، کوهی محمدکاظم، گندمی نصرآباد حسن، شاویسی نسیم. مطالعه اثر پوشش کیتوزان حاوی اسانس کاکوتی کوهی بر برخی خصوصیات میکروبی و حسی فیله مرغ در دمای یخچالی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1398؛74(3 ):370-378. Available from: https://sid.ir/paper/35179/fa

    IEEE: کپی

    شیرین حسن، علی خنجری، محمدکاظم کوهی، حسن گندمی نصرآباد، و نسیم شاویسی، “مطالعه اثر پوشش کیتوزان حاوی اسانس کاکوتی کوهی بر برخی خصوصیات میکروبی و حسی فیله مرغ در دمای یخچالی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 74، no. 3 ، pp. 370–378، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35179/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا