Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,266
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آفلاتوکسین M1 و پنیرهای سفید ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 201 | صفحه پایان 206

چکیده

 هدف: تعیین میزان حضور آفلاتوکسین M1 در پنیرهای تولیدی توسط کارخانجات مختلف در استان تهران.طرح: مطالعه مقطعی.تعداد نمونه: 80 نمونه پنیر سفید ایرانی.روش: توسط کروماتوگرافیآنالیز آماری: آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی.نتایج: AFM1 در 83.3 درصد نمونه های پنیر مورد آزمایش یافت شد. محدوده مقادیر آلودگی در ماههای مختلف سال متفاوت بود. در ماههای خرداد, شهریور, آذر و اسفند مقادیر AFM1 به ترتیب در محدودهای 197-1423, 177-1274, 179-1506 و 219-2918 نانوگرم در هر کیلوگرم قرار داشت. در حالی که میانگین غلظت آفلاتوکسین M1 در این ماهها به ترتیب 549.7, 503.9, 602.1 و 749.6 نانوگرم در هر کیلوگرم بود.بالاترین میانگین AFM1 در نمونه های ماه اسفند 2918 ng/kg و پایین ترین میانگین AFM1 در نمونه های ماه شهریور 177 ng/kg ثبت گردید.بررسی آماری نشان داد که تفاوت معنی داری بین میانگین AFM1 در نمونه های پنیر جمع آوری شده در ماههای خرداد, شهریور, آذر و اسفند وجود ندارد (p>0.05) اما میانگین AFM1 مربوط به نمونه های پنیر جمع آوری شده در فصول بهار و تابستان به طور معنی داری پایین تر از نمونه های جمع آوری شده در فصول پاییز و زمستان می باشد.تجزیه و تحلیل آماری: آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون Tukey.نتیجه گیری: با توجه به حضور بالای AFM1 در نمونه های پنیر می توان نتیجه گرفت که احتمالا جیره غذایی دامهای تولید کننده شیر تحویلی به کارخانجات پنیرسازی, حاوی مقادیر بالای آفلاتوکسین بوده و این امر به طور قابل ملاحظه ای می تواند برای سلامتی انسان خطرناک باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کامکار، ابوالفضل، جاهدخانیکی، غلامرضا، بکایی، سعید، و حسینی، هدایت. (1385). آفلاتوکسین M1 و پنیرهای سفید ایرانی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 61(3)، 201-206. SID. https://sid.ir/paper/35269/fa

    Vancouver: کپی

    کامکار ابوالفضل، جاهدخانیکی غلامرضا، بکایی سعید، حسینی هدایت. آفلاتوکسین M1 و پنیرهای سفید ایرانی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1385؛61(3):201-206. Available from: https://sid.ir/paper/35269/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل کامکار، غلامرضا جاهدخانیکی، سعید بکایی، و هدایت حسینی، “آفلاتوکسین M1 و پنیرهای سفید ایرانی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 61، no. 3، pp. 201–206، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35269/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا