مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,153
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف ویتامین های E و C بر کیفیت اسپرم رقیق شده قوچ تالشی در ذخیره سازی در دمای 5 درجه سانتیگراد

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 164

چکیده

 در طول دوره ذخیره سازی اسپرم, آسیب ناشی از اکسیداسیون مواد یکی از علل مهم کاهش قدرت و تحرک و باروری اسپرم می باشد. در این تحقیق سطوح متفاوتی از ویتامین های E و C به عنوان آنتی اکسیدان در اسپرم رقیق شده قوچ تالشی مورد استفاده قرار گرفت و اثر محافظتی آنها بر روی صفات کیفی اسپرم مورد مقایسه قرار گرفت. به همین منظور یک آزمایش فاکتوریل دو عاملی شامل سطوح مختلف ویتامین های E, C و شاهد, به عنوان عامل اول و زمان های صفر و 72 ساعت بعد از ذخیره سازی به عنوان عامل دوم در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار مورد استفاده قرار گرفت. سطوح ویتامین E شامل E2, E4 و E6 بود که در آنها به ترتیب 2 ‚4 و 6 میلی گرم ویتامین E در هر 10 میلی لیتر اسپرم رقیق شده مورد استفاده قرار گرفت و سطوح ویتامین C شامل 0.3 C, C 0.6 ,C 0.9 بود که در آنها به ترتیب 0.3 ‚0.6 و 0.9 میلی گرم ویتامین C در هر میلی لیتر اسپرم رقیق شده بکار رفت. در زمان شروع ذخیره سازی,بین سطوح مختلف ویتامین های E, C و شاهد اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (p>0.05) بعد از 72 ساعت از نظر درصد اسپرم های متحرک بین سطوح ویتامین E با سایر تیمارها تفاوت معنی دار شد (p>0.05). زنده مانی اسپرم ها در E4 و E6 از بقیه سطوح به طور معنی داری بالاتر بود (p<0.05) و بین E2 و E4 اختلاف معنی داری نبود (p>0.05). سلامتی غشای اسپرم در E6 و E2 از سایر گروه ها به صورت معنی داری بالاتر بود (p<0.05). بر اساس نتیجه این تحقیق, استفاده از ویتامین E به میزان 6 میلی گرم در 10 میلی لیتر از رقیق کننده بر پایه تریس بهترین اثر در کیفیت اسپرم قوچ تالسی در دمای 5 درجه سانتیگراد را داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهبازی، مجید، محیط، اردشیر، و محمدی، مهرداد. (1390). اثر سطوح مختلف ویتامین های E و C بر کیفیت اسپرم رقیق شده قوچ تالشی در ذخیره سازی در دمای 5 درجه سانتیگراد. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 66(2)، 161-164. SID. https://sid.ir/paper/35539/fa

    Vancouver: کپی

    شهبازی مجید، محیط اردشیر، محمدی مهرداد. اثر سطوح مختلف ویتامین های E و C بر کیفیت اسپرم رقیق شده قوچ تالشی در ذخیره سازی در دمای 5 درجه سانتیگراد. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1390؛66(2):161-164. Available from: https://sid.ir/paper/35539/fa

    IEEE: کپی

    مجید شهبازی، اردشیر محیط، و مهرداد محمدی، “اثر سطوح مختلف ویتامین های E و C بر کیفیت اسپرم رقیق شده قوچ تالشی در ذخیره سازی در دمای 5 درجه سانتیگراد،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 66، no. 2، pp. 161–164، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35539/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button