مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,131
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

320
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات متقابل ویتامین E و سلنیوم بر فراسنجه های کیفی اسپرم قوچ عربی طی زمان های ذخیره سازی تحت شرایط مایع

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 56

چکیده

 غشای سلول اسپرم طی فرآیندنگهداری و ذخیره در معرض انواع آسیب های جبران ناپذیر ناشی از افزایش اکسیژن فعال می باشد. هدف از این مطالعه, بررسی تاثیر سطوح مختلف آنتی اکسیدان های ویتامین E و سلنیوم در رقیق کننده تریس و زرده تخم مرغ برخصوصیات اسپرم قوچ نژاد عربی در زمانهای مختلف نگهداری منی تحت شرایط مایع بود. برای این منظور, در فصل تولیدمثلی به طور هفتگی (دو روز در هفته) ا تعداد هشت راس قوچ نژادعربی تحت شرایط تغذیه ای و مدیریت یکسان اسپرم گیری به عمل آمده و بلافاصله منی آنها با هم ترکیب و پس از رقیق سازی جهت افزودن سطوح ویتامین E و سلنیوم آماده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل اجراشد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح مختلف ویتامین E (صفر, 30 و 60 میکروگرم در میلی لیتر), سلنیوم (صفر, دو و چهار میکرو گرم در میلی لیتر) و زمان نگهداری منی (صفر, دو, چهار و هشت ساعت) تحت دمای 4 درجه سانتی گراد بود. تاثیر تیمارهای آزمایشی بر فراسنجه های کیفی اسپرم شامل درصد تحرک پیشرونده, زنده مانی و ناهنجاریهای مورفولوژیکی در زمانهای مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن نشان دادکه سطوح مورد مطالعه ویتامین E و سلنیوم بطور جداگانه در زمان های مختلف نگهداری منی باعث بهبود فراسنجه های تحرک, زنده مانی و ناهنجاری های اسپرم نشدند. بررسی اثر متقابل ویتامین E و سلنیوم بر ویژگی های اسپرم نشان داد که سطح 60 میکروگرم در میلی لیتر ویتامین E و هر دوسطح سلنیوم بدون ویتامین باعث بهبود معنی دار خصوصیات کیفی اسپرم نسبت به تیمار شاهد شدند (p<0.001). در تیمارهایی که ویتامین E و سلنیوم همزمان وجود داشتند, کاهش معنی دار کیفیت اسپرم ها در مقایسه با شاهد مشاهده شد (p<0.001). به طورکلی, استفاده از آنتی اکسیدان های ویتامین E (60 میکرو گرم در میلی لیتر), سلنیوم (دو میکرو گرم در میلی لیتر) به تنهایی و نه در ترکیب با هم در رقیق کننده تریس و زرده تخم مرغ منجر به بهبود کیفیت منی قوچ عربی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، پروانه، طباطبایی وکیلی، صالح، ممویی، مرتضی، فیاضی، جمال، و زارعی، مهدی. (1396). بررسی اثرات متقابل ویتامین E و سلنیوم بر فراسنجه های کیفی اسپرم قوچ عربی طی زمان های ذخیره سازی تحت شرایط مایع. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 30(1 (پیاپی 114) )، 43-56. SID. https://sid.ir/paper/504978/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی پروانه، طباطبایی وکیلی صالح، ممویی مرتضی، فیاضی جمال، زارعی مهدی. بررسی اثرات متقابل ویتامین E و سلنیوم بر فراسنجه های کیفی اسپرم قوچ عربی طی زمان های ذخیره سازی تحت شرایط مایع. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(1 (پیاپی 114) ):43-56. Available from: https://sid.ir/paper/504978/fa

    IEEE: کپی

    پروانه محمدی، صالح طباطبایی وکیلی، مرتضی ممویی، جمال فیاضی، و مهدی زارعی، “بررسی اثرات متقابل ویتامین E و سلنیوم بر فراسنجه های کیفی اسپرم قوچ عربی طی زمان های ذخیره سازی تحت شرایط مایع،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 1 (پیاپی 114) ، pp. 43–56، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/504978/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button