Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

962
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

512
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک بر برخی از شاخص های ایمنی فیل ماهیان جوان

صفحات

 صفحه شروع 337 | صفحه پایان 343

کلیدواژه

اسید اسکوربیک (ویتامین C)Q3

چکیده

 تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک شامل مقادیر صفر, 100, 200, 400, 800 و 1600 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم غذا بر میزان فعالیت لایزوزیم خون, میزان آنتی بادی, جمعیت لکوسیتی و بقای فیل ماهیان جوان 38 گرمی در دمای 20 درجه سانتیگراد به مدت 16 هفته مورد مطالعه قرار گرفت. هشت هفته پس از اضافه کردن ویتامینC  به جیره ماهیان, اختلاف معنی داری در میزان لایزوزیم در تیمارهای 400 و 1600  میلی گرم در کیلو غذا با گروه کنترل (شاهد) مشاهده شد (p<0.50). در هفته شانزدهم پس از شروع آزمایش, میزان لایزوزیم در گروه های مختلف نیز بالاتر از گروه کنترل بود اما نسبت به همدیگر فاقد اختلاف معنی داری بود (p>0.50). بیشترین جمعیت لکوسیتی در تیمارهای 100 و 200 میلی گرم ویتامین C در کیلو غذا مشاهده شد. حداکثر میزان عیار آنتی بادی در تیمار 200 میلی گرم ویتامینC  مشاهده ولی فاقد اختلاف معنی دار با سایر تیمارها بود (p>0.05). هیچ گونه تلفاتی در تیمارهای در معرض قرار داده شده با سویه حاد آئروموناس هایروفیلا مشاهده نشد در حالی که در گروه کنترل 29.9 درصد تلفات اتفاق افتاد. این مطالعه نشان می دهد که علی رغم توانایی این ماهی به سنتز این ویتامین, افزودن آن به غذا در مراحل بچه ماهی موجب ارتقای برخی از واکنش های ایمنی غیر اختصاصی (لایزوزیم, جمعیت لکوسیتی) و اختصاص (تولید آنتی بادی) و نیز درصد بقای آن در مواجهه با سپتی سمی آئروموناس می شود. لذا استفاده از این ویتامین در سنین پایین تر می تواند موجب تقویت واکنش های دفاعی و درنتیجه افزایش مقاومت به عفونت های باکتریایی در مراحل اولیه ابتدایی رشد و نمو ماهی که از حساسیت بیشتری به عوامل بیماری زا و شرایط نا مساعد زیست محیطی و پرورشی برخوردار است شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاحتکار، بهرام، سلطانی، مهدی، علیشاهی، مجتبی، و زرگر، اشکان. (1387). تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک بر برخی از شاخص های ایمنی فیل ماهیان جوان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 63(5)، 337-343. SID. https://sid.ir/paper/35609/fa

    Vancouver: کپی

    فلاحتکار بهرام، سلطانی مهدی، علیشاهی مجتبی، زرگر اشکان. تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک بر برخی از شاخص های ایمنی فیل ماهیان جوان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1387؛63(5):337-343. Available from: https://sid.ir/paper/35609/fa

    IEEE: کپی

    بهرام فلاحتکار، مهدی سلطانی، مجتبی علیشاهی، و اشکان زرگر، “تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک بر برخی از شاخص های ایمنی فیل ماهیان جوان،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 63، no. 5، pp. 337–343، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35609/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا