Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

496
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

127
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف پریمیکس ویتامین C بر شاخص های رشد، بقاء و مقاومت در برابر برخی از عوامل محیطی (دما، شوری) در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 100

چکیده

 این پژوهش به منظور سنجش تاثیر سطوح متفاوت پریمیکس ویتامین C جیره بر برخی از شاخص های رشد, بقاء و مقاومت در برابر برخی از عوامل محیطی (دما و شوری) روی بچه ماهی سفید Rutilus frisii kutum اجرا شد. برای انجام این آزمایش, بچه ماهیان سفید 1 گرمی از مرکز تکثیر و پرورش ماهیان استخوانی, واقع در سیجوال تهیه شدند. چهار جیره غذایی شامل؛ میزان های 0, 200, 500 و 1000 میلی گرم در کیلوگرم غذا پریمیکس ویتامین C در 3 تکرار و به مدت 8 هفته برای تغذیه بچه ماهیان سفید در نظر گرفته شدند. تعداد 480 نمونه بچه ماهی سفید با وزن متوسط 1 گرم به 12 عدد وان پلاستیکی (هر وان 40 عدد ماهی) معرفی گردیدند. ماهیان روزانه به میزان 4 درصد وزن بدن تغذیه شدند. در پایان, ماهیان هر یک از تیمارها تحت استرس های دمایی (31 درجه سانتی گراد) و شوری (14 ppt) قرار گرفتند و بازماندگی آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بالاترین متوسط (± انحراف استاندارد) وزن کسب شده در تیمار 1000 میلی گرم در کیلوگرم پریمیکس ویتامین C و کم ترین آن در تیمار شاهد (بدون پریمیکس ویتامین (C ملاحظه گردید که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. بررسی شاخص های رشد نشان داد که درصد افزایش وزن (PBWI), ضریب رشد ویژه (SGR), ضریب تبدیل غذایی (FCR) و بقاء در ماهیان تغذیه شده با پریمیکس ویتامین 1000 C میلی گرم بر کیلوگرم جیره به طور معنی داری بالاتر از دیگر تیمارها بوده است (P<0.05). نتایج استرس دمایی و شوری نشان داد که ماهیان تغذیه شده با سطوح متفاوت پریمیکس ویتامین C بازماندگی بیشتری نسبت به ماهیان تغذیه شده بدون پریمیکس ویتامین C داشتند. بر اساس نتایج به دست آمده می توان بیان نمود که پریمیکس ویتامین C می تواند نقش مهمی را در افزایش عملکرد رشد و مقاومت در برابر عوامل محیطی (دما, شوری) در بچه ماهی سفید ایفا نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شادهی، زینب، جعفری، ولی اله، احمدی، زید، و ایمان پور، محمدرضا. (1393). اثر سطوح مختلف پریمیکس ویتامین C بر شاخص های رشد, بقاء و مقاومت در برابر برخی از عوامل محیطی (دما, شوری) در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 8(1 (پیاپی 29))، 93-100. SID. https://sid.ir/paper/490474/fa

    Vancouver: کپی

    شادهی زینب، جعفری ولی اله، احمدی زید، ایمان پور محمدرضا. اثر سطوح مختلف پریمیکس ویتامین C بر شاخص های رشد, بقاء و مقاومت در برابر برخی از عوامل محیطی (دما, شوری) در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1393؛8(1 (پیاپی 29)):93-100. Available from: https://sid.ir/paper/490474/fa

    IEEE: کپی

    زینب شادهی، ولی اله جعفری، زید احمدی، و محمدرضا ایمان پور، “اثر سطوح مختلف پریمیکس ویتامین C بر شاخص های رشد, بقاء و مقاومت در برابر برخی از عوامل محیطی (دما, شوری) در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 8، no. 1 (پیاپی 29)، pp. 93–100، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/490474/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا