مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,017
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

734
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر به کارگیری آنزیم در جیره غذایی بر پایه ذرت، گندم و جو بر عملکرد و صفات لاشه جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 165

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن آنزیم بر عملکرد صفات اقتصادی و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی سویه تجاری آرین صورت گرفت. جیره های غذایی بر پایه ذرت, گندم و جو تهیه گردید. آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 8 جیره غذایی مختلف و 3 تکرار به ازای هر تیمار و تعداد 30 قطعه جوجه گوشتی یک روزه در هر تکرار انجام گرفت .جیره های غذایی شامل جیره شاهد بر پایه ذرت, ذرت با آنزیم, جو با آنزیم, گندم با آنزیم, ذرت و جو با آنزیم, ذرت و گندم با آنزیم, جو و گندم با آنزیم و ذرت, جو و گندم با آنزیم بوده است. آب و خوراک به صورت آزاد در اختیار آنها قرار گرفت. در پایان دوره های آغازین, رشد و پایانی میزان تلفات, خوراک مصرفی, وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک اندازه گیری و در پایان آزمایش تفکیک قطعات لاشه و ارزیابی تغییرات وزن و طول قسمت های مختلف روده انجام شد. نتایج به دست آمده بیانگر وجود تفاوت معنی دار وزن بدن و مصرف خوراک در هر سه دوره آغازین, رشد و پایانی در بین جیره های غذایی بود (P<0.05) و ضریب تبدیل غذایی در دوره های آغازین و رشد تفاوت معنی داری را نشان داد (P<0.05) از نظر درصد قطعات سینه و ران در بین تیمارها تفاوت معنی داری مشاهده نشد. درصد لاشه فقط بین تیمارهای جو با آنزیم و ذرت و جو با آنزیم معنی دار بود و همچنین اختلاف معنی داری به لحاظ درصد ماندگاری بین تیمارهای ذرت و گندم با آنزیم و ذرت, گندم و جو با آنزیم مشاهده شد (P<0.05). درصد وزن سنگدان, کبد, لوزالمعده و چربی محوطه بطنی نسبت به وزن زنده در بین تیمارها تفاوت معنی داری را نشان نداد, اما درصد وزن دئودنوم, ژئوژنوم و ایلئوم نسبت به وزن زنده در بین تیمارها دارای تفاوت معنی داری بودند (P<0.05), اما از نظر تغییرات در طول این قسمت ها, در بین تیمارها تفاوت معنی داری مشاهده نشد. در این پژوهش نشان داده شد که افزودن آنزیم به این غلات سبب بهبود عملکرد طیور, حداقل به میزان جیره بر پایه ذرت شده است, این به این معنی است که اثر فاکتورهای ضدتغذیه ای جیره ها بر عملکرد طیور, با افزودن آنزیم به جیره رفع شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهادی، ایوب، سیاح زاده، هادی، و جعفری اروری، علیرضا. (1388). اثر به کارگیری آنزیم در جیره غذایی بر پایه ذرت, گندم و جو بر عملکرد و صفات لاشه جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16(1 - الف (ویژه نامه))، 153-165. SID. https://sid.ir/paper/356210/fa

    Vancouver: کپی

    فرهادی ایوب، سیاح زاده هادی، جعفری اروری علیرضا. اثر به کارگیری آنزیم در جیره غذایی بر پایه ذرت, گندم و جو بر عملکرد و صفات لاشه جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16(1 - الف (ویژه نامه)):153-165. Available from: https://sid.ir/paper/356210/fa

    IEEE: کپی

    ایوب فرهادی، هادی سیاح زاده، و علیرضا جعفری اروری، “اثر به کارگیری آنزیم در جیره غذایی بر پایه ذرت, گندم و جو بر عملکرد و صفات لاشه جوجه های گوشتی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. 1 - الف (ویژه نامه)، pp. 153–165، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/356210/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا