Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,013
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

530
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر استفاده از بره موم (Propolis) و ویرجینیامایسین در جیره بر عملکرد تولید و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 367 | صفحه پایان 372

چکیده

 تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه به صورت کاملا تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. هر گروه مشتمل بر سه زیرگروه (تکرار) 30 قطعه ای بود. گروه یک بعنوان شاهد انتخاب و با جیره پایه بر مبنای ذرت – کنجاله سویا تغذیه گردید. جیره های غذایی گروه های دوم و سوم بترتیب حاوی مقادیر 3000ppm و 6000ppm در مرحله شروع ( 14-1روزگی) و 2000ppm و 4000ppm بره موم در مراحل رشد (28- 15 روزگی) و پایانی (42-29 روزگی) بود. به جیره غذایی گروه چهارم 100میلی گرم در هرکیلوگرم خوراک, ویرجینیامایسین اضافه گردید. شاخص های تولید شامل میانگین افزایش وزن بدن, مقدار خوراک مصرفی, ضریب تبدیل و شاخص بازده تولید در سنین 21 و 42 روزگی ارزیابی شدند. در سن 17 روزگی و قبل از تجویز واکسن نیوکاسل لاسوتا از تعداد 9 قطعه جوجه در هر گروه نمونه خون تهیه و عیار پادتن ضدویروس نیوکاسل به روش آزمایش HI در آنها تعیین گردید. در روز 27 مجددا از همان جوجه ها خونگیری و عیار پادتن ضدویروس نیوکاسل تعیین شد. نتایج حاصل نشان دادند افزودن ویرجینیامایسین و یا سطوح مختلف بره موم به غذا تاثیر معنی داری بر شاخص های تولیدی نداشته است, با این حال در پایان آزمایش بیشترین افزایش وزن و بالاترین شاخص بازدهی تولید به گروه تغذیه شده با جیره حاوی ویرجینیامایسین اختصاص داشت. کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی مربوط به گروه تغذیه شده با جیره حاوی 4000ppm و 6000ppm بره موم بود. افزودن بره موم به جیره غذایی تاثیری بر پاسخ ایمنی نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیایی، سیدمحمدمهدی، منصوری، بهزاد، مدیرصانعی، مهرداد، بزرگمهری فرد، محمدحسن، غلامیان، بهرام، قلیانچی لنگرودی، آرش، و ربانی، محمد. (1386). مقایسه اثر استفاده از بره موم (Propolis) و ویرجینیامایسین در جیره بر عملکرد تولید و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 62(6)، 367-372. SID. https://sid.ir/paper/35655/fa

    Vancouver: کپی

    کیایی سیدمحمدمهدی، منصوری بهزاد، مدیرصانعی مهرداد، بزرگمهری فرد محمدحسن، غلامیان بهرام، قلیانچی لنگرودی آرش، ربانی محمد. مقایسه اثر استفاده از بره موم (Propolis) و ویرجینیامایسین در جیره بر عملکرد تولید و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1386؛62(6):367-372. Available from: https://sid.ir/paper/35655/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدمهدی کیایی، بهزاد منصوری، مهرداد مدیرصانعی، محمدحسن بزرگمهری فرد، بهرام غلامیان، آرش قلیانچی لنگرودی، و محمد ربانی، “مقایسه اثر استفاده از بره موم (Propolis) و ویرجینیامایسین در جیره بر عملکرد تولید و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 62، no. 6، pp. 367–372، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35655/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا