مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,046
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

430
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

طراحی پروب فراصوت و بررسی اثر امواج فراصوت بر باکتری اشرشیاکلی آب آلبالو

صفحات

 صفحه شروع 468 | صفحه پایان 480

چکیده

 برای کاهش اثرات منفی روش حرارتی متداول پاستوریزاسیون بر روی مواد غذایی می توان از روش های غیرحرارتی استفاده نمود. هدف در این پژوهش بررسی روش غیر حرارتی فراصوت و عوامل تاثیرگذار آن بر باکتری اشرشیاکلی آب آلبالو می باشد. برای این منظور متغیرهای مستقل توان فراصوت (200 تا 600 وات), زمان موج دهی (5 تا 15 دقیقه), قطر پروب (20 تا 40 میلی متر) و عمق نفوذ پروب در ظرف حاوی آب آلبالو (0 تا 40 میلی متر) انتخاب گردید. در ابتدا طراحی پروب ها با قطرهای مورد نظر توسط روابط موجود و نرم افزارهای CAD-CAM انجام پذیرفت. پس از انجام آزمایشات, تحلیل داده ها به روش سطح پاسخ نشان داد که مدل درجه دوم با ضریب تبیین 0.96, میزان خطای استاندارد 1545.73 و ضریب تغییرات 14% بهترین مدل برای برآورد تعداد باکتری اشرشیاکلی در تیمارهای مختلف بوده است. همچنین نتایج نشان دادند که با افزایش توان و زمان امواج دهی اثر کشندگی امواج فراصوت افزایش می یابد. همچنین با افزایش قطر و عمق نفوذ پروب ابتدا اثر کشندگی افزایش یافته و سپس کاهش می یابد. در انتها متغیرهای مورد آزمایش با روش سطح پاسخ بهینه شده و مقادیر به دست آمده برای توان فراصوت, زمان اعمال امواج, قطر پروب و عمق نفوذ پروب به ترتیب برابر 600 وات, 15 دقیقه, 35.31 میلی متر و 20.83 میلی متر به دست آمدند. به ازای مقادیر ذکر شده, میزان کاهش اشرشیاکلی برآورد شده برابر 1.97 دوره لگاریتمی بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده سامانی، بهرام، خوش تقاضا، محمدهادی، مینایی، سعید، حمیدی اصفهانی، زهره، و توکلی دخرآبادی، مریم. (1394). طراحی پروب فراصوت و بررسی اثر امواج فراصوت بر باکتری اشرشیاکلی آب آلبالو. ماشین های کشاورزی، 5(2)، 468-480. SID. https://sid.ir/paper/356967/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده سامانی بهرام، خوش تقاضا محمدهادی، مینایی سعید، حمیدی اصفهانی زهره، توکلی دخرآبادی مریم. طراحی پروب فراصوت و بررسی اثر امواج فراصوت بر باکتری اشرشیاکلی آب آلبالو. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1394؛5(2):468-480. Available from: https://sid.ir/paper/356967/fa

    IEEE: کپی

    بهرام حسین زاده سامانی، محمدهادی خوش تقاضا، سعید مینایی، زهره حمیدی اصفهانی، و مریم توکلی دخرآبادی، “طراحی پروب فراصوت و بررسی اثر امواج فراصوت بر باکتری اشرشیاکلی آب آلبالو،” ماشین های کشاورزی، vol. 5، no. 2، pp. 468–480، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/356967/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button