مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

333
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

460
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری غلظت یون فلوراید در انواع برند تجاری چای های سیاه و دم کرده آن ها

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 653

چکیده

 زمینه و هدف: فلوراید یکی از شناخته شده ترین و مفیدترین مواد در مهار پوسیدگی دندان و استخوان می باشد, ولی مصرف مقادیر بالای آن می تواند باعث بروز بیماری فلوئوروزیس دندانی و استخوانی شود. از آنجایی که چای و آب آشامیدنی به عنوان یکی از مواد دارای فلوراید می باشد, بنابراین بررسی مطالعه حاضر با هدف سنجش غلظت فلوراید در آب شرب و چای مصرفی شهر تهران در سال 1392 صورت گرفت. روش بررسی: در این پژوهش توصیفی-تحلیلی, 25 نوع برند تجاری چای ایرانی و خارجی موجود در بازار شهر تهران و 30 نمونه آب شرب مصرفی شهر تهران در 4 تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. مقدار فلوراید موجود در نمونه های چای خشک و در دم کرده چای در مدت زمان های 3, 5 و 10 دقیقه و نمونه های آب بعد از هضم اسیدی توسط دستگاه الکترود انتخابی یون فلوراید اندازه گیری شدند. اطلاعات پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 18 تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که مقدار فلوراید در انواع برند چای خشک بین 2/22-8/303 میلی گرم بر کیلوگرم, در محلول چای بین 2/0-37/2 میلی گرم بر لیتر و در آب شرب مصرفی بین 012/0-95/0 میلی گرم بر لیتر قرار دارد. هم چنین نتایج نشان داد که با افزایش مدت زمان دم کردن, میزان فلوراید آزاد شده در چای افزایش خواهد یافت به طوری که در مدت زمان های 3, 5 و 10 دقیقه به ترتیب متوسط درصد آزادسازی یون فلوراید در محلول چای 88/31%, 34/53 % و 08/78 % بود. بحث و نتیجه گیری: در انتها مشخص شد که مصرف روزانه چای های بررسی شده به اندازه 5 فنجان توسط کودکان و بزرگسالان هیچگونه مشکلاتی را برای سلامتی آن ها ایجاد نخواهد کرد. اما بایستی غیر از مصرف چای به سایر منابع ورود یون فلوراید به بدن نظیر آب آشامیدنی و غیره نیز توجه داشت, تا از بروز بیماری های استخوانی و دندانی جلوگیری کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، علیرضا، و پسرویزی مساعد، حسن. (1398). اندازه گیری غلظت یون فلوراید در انواع برند تجاری چای های سیاه و دم کرده آن ها. علوم و تکنولوژی محیط زیست، 21(4 (پیاپی 83) )، 243-653. SID. https://sid.ir/paper/360194/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی علیرضا، پسرویزی مساعد حسن. اندازه گیری غلظت یون فلوراید در انواع برند تجاری چای های سیاه و دم کرده آن ها. علوم و تکنولوژی محیط زیست[Internet]. 1398؛21(4 (پیاپی 83) ):243-653. Available from: https://sid.ir/paper/360194/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا محمدی، و حسن پسرویزی مساعد، “اندازه گیری غلظت یون فلوراید در انواع برند تجاری چای های سیاه و دم کرده آن ها،” علوم و تکنولوژی محیط زیست، vol. 21، no. 4 (پیاپی 83) ، pp. 243–653، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360194/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا