مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

357
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنجش خواص ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی دو گونه ماکروجلبک قرمز سواحل بندرعباس

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 69

چکیده

 ماکروجلبک ها در بسیاری از کشورها به عنوان غذای دریایی و نیز ذخیره غذایی جهت استحصال مواد شیمیایی مفید, نظیر مواد افزودنی زیست فعال مورد توجه می باشند. در مطالعه حاضر, با هدف ارزیابی خواص زیستی, تعیین ترکیبات کاروتنوئیدی, فنلی, فلاونوئیدی, سنجش فعالیت ضد اکسیدانی عصاره های آلی استحصال شده از گونه های ماکروجلبک قرمز Gracilariopsis persica و Hypnea flagelliformis در غلظت 3 میلی گرم بر میلی لیتر به روش های سنجش قدرت احیاکنندگی آهن (FRP), ظرفیت ضد اکسیدانی کل (TAC) و نیز فعالیت ضد باکتریایی این عصاره ها مطالعه گردید. عصاره اتیل استاتی در دو ماکروجلبک و عصاره Nهگزانی در ماکروجلبک Gp. persica, دارای بیش ترین میزان قدرت احیا کنندگی می باشند که در قیاس با آسکوربیک اسید (استاندارد), فعالیت کم تری را نشان داده اند و فعالیت ضد اکسیدانی کل عصاره ی اتیل استاتی ماکروجلبک ها بیش ترین فعالیت را نشان داد. بیش ترین میزان محتوای ترکیبات فنل و فلاونوئید متعلق به عصاره ی متانولی ماکروجلبک Gp. persica, به ترتیب (01/0± 12/45) و (007/0± 28/2) میلی گرم استاندارد بر گرم وزن خشک بوده در حالی که H. flagelliformis واجد بیش ترین میزان کاروتنوئید (06/0± 17) میلی گرم بر صد گرم وزن تر است. به علاوه عصاره های Nهگزانی Gp. persica در برابر سویه P. aeruginosa و اتیل استاتی H. flageliformis در مقابل سویه E. coli واجد فعالیت ضد باکتریایی و عصاره متانولی فاقد اثر مشاهده گردید. در یک قیاس کلی هر چند طبق نتایج, خاصیت ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی گونه های مورد مطالعه کمتر از استاندارد محاسبه گردید, اما می توان ماکروجلبک های Gp. persica و H. flagelliformis را به عنوان گونه های واجد خواص زیستی ایمن معرفی نموده و با نظر به وفور آن ها, جهت مصارف داروئی و مکمل های تغذیه ای مورد بهره برداری واقع گردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارعی جلیانی، زهرا، یوسف زادی، مرتضی، سهرابی پور، جلوه، و تویسرکانی، حجت. (1397). سنجش خواص ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی دو گونه ماکروجلبک قرمز سواحل بندرعباس. مجله علوم و فنون دریایی ایران، 17(2 )، 58-69. SID. https://sid.ir/paper/360277/fa

    Vancouver: کپی

    زارعی جلیانی زهرا، یوسف زادی مرتضی، سهرابی پور جلوه، تویسرکانی حجت. سنجش خواص ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی دو گونه ماکروجلبک قرمز سواحل بندرعباس. مجله علوم و فنون دریایی ایران[Internet]. 1397؛17(2 ):58-69. Available from: https://sid.ir/paper/360277/fa

    IEEE: کپی

    زهرا زارعی جلیانی، مرتضی یوسف زادی، جلوه سهرابی پور، و حجت تویسرکانی، “سنجش خواص ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی دو گونه ماکروجلبک قرمز سواحل بندرعباس،” مجله علوم و فنون دریایی ایران، vol. 17، no. 2 ، pp. 58–69، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360277/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button