مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

378
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

481
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تأخیردهنده های رشد گیاهی بر تولید میکروتیوبر سیب زمینی در محیط کشت مایع ایستا

صفحات

 صفحه شروع 00 | صفحه پایان 00

چکیده

 به منظور بررسی اثر تأخیردهنده های رشد گیاهی بر تولید میکروتیوبر سیب زمینی در محیط کشت مایع ایستا, آزمایشی به روش کشت درون شیشه ای و به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار انجام شد. فاکتورهای مورد مطالعه شامل غلظت کلرو کولین کلراید (CCC) در چهار سطح صفر, 150, 300 و 450 میلی گرم در لیتر و غلظت کومارین در پنج سطح صفر, 10, 20, 30 و 40 میلی گرم در لیتر بودند. نتایج نشان داد که محیط کشت مایع ایستا با روش مورد استفاده در این پژوهش را می توان با موفقیت برای تولید میکروتیوبر سیب زمینی مورد استفاده قرار داد. استفاده از تأخیردهنده های رشد CCC و کومارین, باعث بهبود تولید میکروتیوبر سیب زمینی از طریق کاهش زمان لازم تا شروع غده دهی, افزایش تعداد میکروتیوبر در گیاهچه و افزایش وزن و قطر میکروتیوبر های سیب زمینی شد. مصرف 300 میلی گرم در لیتر CCC و 30 میلی گرم در لیتر کومارین, کوتاه ترین زمان غده زایی و بیشترین تعداد میکروتیوبر در گیاهچه های سیب زمینی را به خود اختصاص داد. با این وجود, بیشترین متوسط وزن میکروتیوبر های سیب زمینی, در غلظت 150 میلی گرم در لیتر CCCو 10 میلی گرم در لیتر کومارین مشاهده گردید. بنابراین, استفاده از غلظت های 300 میلی گرم در لیتر CCC و 30 میلی گرم در لیتر کومارین جهت کوتاه کردن زمان غده زایی و افزایش تعداد میکروتیوبر و استفاده از غلظت های 150 میلی گرم در لیتر CCC و 10 میلی گرم در لیتر کومارین جهت تولید میکروتیوبر هایی با میانگین وزنی بیشتر قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ارباب، یحیی، جامی معینی، متین، و آرمین، محمد. (1399). اثر تأخیردهنده های رشد گیاهی بر تولید میکروتیوبر سیب زمینی در محیط کشت مایع ایستا. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 33(1 )، 00-00. SID. https://sid.ir/paper/360483/fa

    Vancouver: کپی

    ارباب یحیی، جامی معینی متین، آرمین محمد. اثر تأخیردهنده های رشد گیاهی بر تولید میکروتیوبر سیب زمینی در محیط کشت مایع ایستا. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1399؛33(1 ):00-00. Available from: https://sid.ir/paper/360483/fa

    IEEE: کپی

    یحیی ارباب، متین جامی معینی، و محمد آرمین، “اثر تأخیردهنده های رشد گیاهی بر تولید میکروتیوبر سیب زمینی در محیط کشت مایع ایستا،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 33، no. 1 ، pp. 00–00، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360483/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button