مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

496
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثررقم واندازه میوه بر حساسیت به کوفتگی و برخی خواص فیزیکی میوه سیب

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 56

چکیده

 برای اغلب میوه ها, ازجمله سیب, کوفتگی متداول ترین آسیب مکانیکی پس ازبرداشت است. حساسیت به کوفتگی ناشی از آسیب های مکانیکی درسه رقم تجاری(شامل ’ جاز‘ , ’ گرانی اسمیت‘ و’ فوجی‘ ) و در هر رقم در چهار درجه تجاری میوه (شامل 135, 120, 100 و 88) اندازه گیری شد. برای ایجاد کوفتگی یک گلوله فلزی با وزن مشخص (110 گرم) از ارتفاع مشخصی (30 سانتی متر) و از درون یک لوله پی وی سی بر روی میوه ها رها شد برخی خواص فیزیکی میوه و همچنین شاخص-های مربوط به کوفتگی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که رقم جاز کمترین و رقم گرانی اسمیت بیشترین حساسیت را در برابر کوفتگی داشتند که می تواند بیانگر این مسئله باشد که رقم گرانی اسمیت در فرایند نقل و انتقال تجاری آسیب بیشتری خواهد دید. ارزیابی اندازه میوه نشان داد که میوه های کوچکتر در برابر کوفتگی حساسیت کمتری داشتند. بررسی ارتباط بین خواص فیزیکی میوه و میزان کوفتگی نیز نشان داد که به طور کلی حجم میوه همبستگی مثبت بالا و چگالی, سفتی و وزن خشک میوه نیز همبستگی منفی بالایی با حجم کوفتگی داشتند. نتایج این پژوهش می تواند در کاهش میزان صدمات مکانیکی وارده به میوه سیب بسیار مفید واقع شود که مورد توجه هر دو تولید کنندگان میوه و شرکت های فعال در بخش نگهداری و بازاررسانی میوه می باشد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قرقانی، علی، و شاهکومحلی، شیرین. (1397). اثررقم واندازه میوه بر حساسیت به کوفتگی و برخی خواص فیزیکی میوه سیب. تحقیقات کشاورزی ایران، 37(1 )، 49-56. SID. https://sid.ir/paper/361420/fa

    Vancouver: کپی

    قرقانی علی، شاهکومحلی شیرین. اثررقم واندازه میوه بر حساسیت به کوفتگی و برخی خواص فیزیکی میوه سیب. تحقیقات کشاورزی ایران[Internet]. 1397؛37(1 ):49-56. Available from: https://sid.ir/paper/361420/fa

    IEEE: کپی

    علی قرقانی، و شیرین شاهکومحلی، “اثررقم واندازه میوه بر حساسیت به کوفتگی و برخی خواص فیزیکی میوه سیب،” تحقیقات کشاورزی ایران، vol. 37، no. 1 ، pp. 49–56، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361420/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button