Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    37
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    1-10
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    363
  • دانلود: 

    109
چکیده: 

شکل های مختلف پتاسیم شامل پتاسیم محلول، تبادلی و غیرتبادلی در خاک های سطحی و زیرسطحی می تواند به وسیله ریشه کلزا در مراحل مختلف رشد و در شرایط تنش خشکی جذب شوند. به منظور بررسی تغییرات منبع پتاسیم آزمایشی مزرعه ای در مراحل مختلف رشد دو رقم کلزا در شرایط تنش خشکی در طول فصل رشد 1392-1393 اجرا شد. آزمایش به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد که شامل سه تیمار مراحل مختلف رشد کلزا ( قبل از کاشت، رشد گیاهچه، رشد طولی ساقه، گلدهی، دوره پر شدن دانه و برداشت کلزا)، تنش خشکی (آبیاری کامل و تنش خشکی از گلدهی و تشکیل خورجین)، رقم کلزا (ساری گل و آر جی اس) و عمق نمونه برداری (0-15 و 15-30 سانتیمتر) بود. نمونه های خاک جمع آوری و میزان پتاسیم محلول، تبادلی و غیرتبادلی خاک اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد در طی مراحل رشد کلزا میزان پتاسیم محلول و غیرتبادلی کاهش یافت (به ترتیب 22 و 198 میلی گرم بر کیلوگرم)؛ در حالی که مقدار پتاسیم تبادلی تا مرحله ساقه رفتن افزایش (57 میلی گرم بر کیلوگرم) و سپس ثابت باقی ماند. کاهش در میزان پتاسیم قابل استخراج با اسید نیتریک (مجموع پتاسیم محلول، تبادلی و غیرتبادلی) در خاک سطحی به طور معنی داری بیشتر از مقدار آن در خاک زیرسطحی بود (198 در مقایسه با 142 میلی گرم بر کیلوگرم). تنش خشکی همچنین تأثیر معنی داری بر توزیع شکل های پتاسیم خاک داشت. تنش خشکی از گلدهی باعث کاهش پتاسیم غیرتبادلی و قابل استخراج با اسید نیتریک شد؛ هر چند که تنش خشکی از مرحله تشکیل خورجین تأثیر معنی داری روی مقادیر شکل های مختلف پتاسیم نداشت. نوع رقم کلزا تأثیر معنی داری بر توزیع شکل های پتاسیم نداشت. می توان نتیجه گرفت که یک کاهش پتاسیم شدیدی در خاک در مرحله گلدهی کلزا اتفاق می افتد (170 میلی گرم بر کیلوگرم) که برای مدیریت کود پتاسیم باید در نظر گرفته شود. کاهش در میزان پتاسیم غیرتبادلی در طول دوره رشد کلزا این فرضیه را تقویت می کند که این شکل از پتاسیم ممکن است در طول فصل رشد آزاد شود و این منبع بزرگ پتاسیم می بایست در مدیریت حاصلخیزی و توصیه کودی پتاسیم در نظر گرفته شود. به طور کلی، جذب پتاسیم به وسیله رقم ساری گل به طور معنی داری بیشتر از رقم آر جی اس بود (7/177 در مقابل 4/129 کیلوگرم در هکتار). جذب پتاسیم به وسیله کلزا با تیمار خشکی کاهش یافت و این کاهش در تیمار خشکی از مرحله تشکیل خورجین مشخص تر بود (بیش از 40 درصد کاهش در جذب پتاسیم). متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 363

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 109 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    37
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    11-18
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    313
  • دانلود: 

    61
چکیده: 

در این مطالعه، اثرات غلظت های مختلف مایه و دماهای مختلف، بر شدت بیماری زایی گونهPhytophthoraparsiana روی بادام مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور بذور بادام (ارقام ربیع و کاغذی)در ورمی کولیت مرطوب در دمای° C4 به مدت 45 روز نگهداری شد. بذور جوانه زده در گلدان های حاوی خاک ماسه به نسبت 1: 2 کشت داده شد و در گلخانه در دمای ° C 25-18 تا رشد کامل نگهداری شدند. یک ماه پس از رشد، نهال ها به اتاقک های رشد با دماهای 15، 18، 20، 25، 30 و ° C 32 منتقل و گلدان ها به دو روش، با ریختن عصاره شاهدانه– ورمی کولیت حاوی بلوک های کشت بیمارگر در پای طوقه و یا با غلظت های مختلف زئوسپور شامل 103، 104، 105 و 106 اسپور در میلی لیتر به روشroot dip مایه زنی شدند. نتایج نشان داد افزایش دما و تراکم مایه و برهمکنش آنها به طور معنی داری بر مرگ و میر دانهال ها تاثیر دارد. دامنه دمایی° C32-30 سبب مرگ و میر 100 درصدی دانهال های بادام شد، در حالیکه در دامنه دمایی º C 20-15، هیچگونه مرگ و میر دانهال های بادام مشاهده نگردید. با افزایش دما از 20 به ° C30 و افزایش غلظت زئوسپور از 103 به 106 در میلی لیتر، وقوع بیماری به طور معنی داری افزایش یافت. دماهای بالا و مقدار مایه بالاتر 106در میلی لیتر سبب کاهش معنی دار وزن تر و خشک ریشه و نیز درصد آلودگی ریشه های فرعی، اصلی و طوقه گردید. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 313

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 61 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    37
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    19-32
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    620
  • دانلود: 

    90
چکیده: 

بسیاری از میوه ها، سبزی ها و گیاهان زینتی مناطق حاره، در دماهای پایین در معرض آسیبهای فیزیولوژیکی جدی قرار می گیرند. حفاظت گیاهان در مقابل اثرات مهلک دمای پایین امری مهم در کشاورزی، خصوصا در باغبانی جهت حفظ محصولات گران قیمت میوه ای و زینتی است. هدف از این پژوهش ایجاد یک مدل ساده جهت پیش بینی دمای حداقل روزانه برای پیش بینی سرمازدگی در باجگاه و کوشکک، از مناطق نیمه خشک استان فارس می باشد. در ابتدا رابطه حداقل دمای صبح روز بعد با برخی عوامل هواشناسی روز قبل ایجاد شد. عوامل هواشناسی بکار رفته در این تحقیق مقادیر روزانه رطوبت نسبی، سرعت باد، تبخیر از تشت، بارندگی، ساعات آفتابی، و دمای نقطه شبنم برآوردشده بود. نقطه شبنم به عنوان یک مشخصه مهم در ارتباط با دمای حداقل در ماه های مختلف دارای دمای پایین در باجگاه و کوشکک می باشد. بسیاری از عوامل هواشناسی بکار رفته در تحلیل ها رابطه معنی داری با دمای حداقل صبح روز بعد نداشت مگر نقطه شبنم و رطوبت نسبی. روابط همبستگی بین تفاوت دمای حداقل و نقطه شبنم با رطوبت نسبی به عنوان مدلی ساده جهت تخمین دمای حداقل و به دنبال آن پیش بینی وقوع سرمازدگی در مناطق مورد مطالعه به کار رفت. این مدل ها با یک سری داده های مستقل در مناطق مورد مطالعه با نتایج قابل قبولی صحت سنجی شد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 620

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 90 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    37
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    33-42
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    604
  • دانلود: 

    96
چکیده: 

علیرغم فواید بسیار علف کشها، پایداری آنها در خاک می تواند به گیاهان در کشت های بعدی صدمه زده و باعث آلودگی خاک و آبهای زیر زمینی گردد. هدف اصلی این تحقیق شبیه سازی حرکت علف کش 2, 4-D در یک خاک سیلتی رسی لوم با استفاده از مدل HYDRUS-1D در مزرعه ذرت می باشد. مقدار 5/3 کیلوگرم در هکتار 2, 4-D خالص تحت دو رژیم کم آبیاری و آبیاری کامل به خاک اضافه شد و باقیمانده آن در نیمرخ خاک در 8، 13، 23، 30، 37 و 57 روز پس از کاربرد اندازه گیری گردید. داده های اندازه گیری شده و شبیه سازی شده نشان داد که غلظتهای 2, 4-D از سطح به عمق کاهش یافته و در هر دو رژیم آبیاری حداکثر تا عمق 40 سانتی متری خاک نشت کرد. مقادیر باقیمانده 2, 4-Dدر خاک در تیمارهای آبیاری کامل و کم آبیاری بترتیب برای واسنجی و اعتبار سنجی مدل HYDRUS-1D استفاده شد. غلظت کل اندازه گیری شده و شبیه سازی شده در نیمرخ خاک در رژیم آبیاری کامل بترتیب 94/68 و 96/64 میلی گرم در کیلو گرم خاک و در رژیم کم آبیاری بترتیب 3/74 و 0/74 میلی گرم در کیلو گرم خاک بود. از پارامترهای آماری d, CRM و NRMSE برای مقایسه نتایج شبیه سازی و اندازه گیری استفاده گردید. این پارامترها برای آبیاری کامل بترتیب 85/0، 27 /0، 77/0 و برای کم آبیاری بترتیب 94/0، 19/0 و 02/0 بود. بنابراین نتایج نشان داد که تطابق خوبی بین مقادیر اندازه گیری شده و شبیه سازی شده توسط مدل HYDRUS-1D وجود داشت. نتایج شبیه سازی برای رژیم کم آبیاری دقیقتر از آبیاری کامل بود که دلیل آن می تواند فعالیت کمتر میکروبی در خاک به دلیل کاهش رطوبت خاک در رژیم کم آبیاری باشد. به طور کلی مدلها قادر به شبیه سازی دقیق فعالیت های میکروبی نیستند. بنابراین در کم آبیاری که این فعالیت کمتر بوده است، نتایج شبیه سازی بهتر شده است. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 604

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 96 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    37
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    43-48
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    394
  • دانلود: 

    112
چکیده: 

به منظور مقایسه اثرات شش نمونه مالچ شامل مالچ پلاستیک شفاف، پلاستیک مشکی، کاه و کلش گندم، خاک اره، کوکوپیت و پیت ماس با علف کش متریبوزین بر عملکرد و اجزای عملکرد گوجه فرنگی رقم "CH" و مهار علف های هرز آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با نه تیمار در سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در سال 1391 صورت پذیرفت. پلات های بدون مالچ (حضور علف هرز و بدون علف هرز) به عنوان شاهد استفاده شدند. بیشترین و کمترین تجمع وزن خشک گوجه فرنگی به ترتیب درکرت های تحت تاثیر مالچ پلاستیک مشکی (98/728 گرم در مترمربع) و تیمار حضور علف هرز (22/126گرم در مترمربع) مشاهده شد. بیشترین تعداد میوه در هر بوته (33/208) در تیمار مالچ پلاستیک مشکی در زمان برداشت محصول مشاهده شد. عملکرد گوجه فرنگی به ترتیب درکرت های تیمار شده با مالچ های پلاستیک شفاف و مشکی 93/20 و 31/8 کیلوگرم در مترمربع بود که با علف کش متریبوزین (06/6 کیلوگرم در هکتار) اختلاف معنی داری نشان داد. بررسی کارآیی کنترل علف های هرز نشان داد که مالچ های پلاستیک مشکی (23/82 درصد) و شفاف (23/86 درصد) با علف کش متریبوزین (59/84 درصد) از این نظر دارای اختلاف آماری معنی داری نبودند. بررسی ها نشان داد که کاربرد مالچ های غیرزنده سبب تولید محصول گوجه فرنگی بیشتری شد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 394

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 112 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    37
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    49-56
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    490
  • دانلود: 

    131
چکیده: 

برای اغلب میوه ها، ازجمله سیب، کوفتگی متداول ترین آسیب مکانیکی پس ازبرداشت است. حساسیت به کوفتگی ناشی از آسیب های مکانیکی درسه رقم تجاری(شامل ’ جاز‘ ، ’ گرانی اسمیت‘ و’ فوجی‘ ) و در هر رقم در چهار درجه تجاری میوه (شامل 135، 120، 100 و 88) اندازه گیری شد. برای ایجاد کوفتگی یک گلوله فلزی با وزن مشخص (110 گرم) از ارتفاع مشخصی (30 سانتی متر) و از درون یک لوله پی وی سی بر روی میوه ها رها شد برخی خواص فیزیکی میوه و همچنین شاخص-های مربوط به کوفتگی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که رقم جاز کمترین و رقم گرانی اسمیت بیشترین حساسیت را در برابر کوفتگی داشتند که می تواند بیانگر این مسئله باشد که رقم گرانی اسمیت در فرایند نقل و انتقال تجاری آسیب بیشتری خواهد دید. ارزیابی اندازه میوه نشان داد که میوه های کوچکتر در برابر کوفتگی حساسیت کمتری داشتند. بررسی ارتباط بین خواص فیزیکی میوه و میزان کوفتگی نیز نشان داد که به طور کلی حجم میوه همبستگی مثبت بالا و چگالی، سفتی و وزن خشک میوه نیز همبستگی منفی بالایی با حجم کوفتگی داشتند. نتایج این پژوهش می تواند در کاهش میزان صدمات مکانیکی وارده به میوه سیب بسیار مفید واقع شود که مورد توجه هر دو تولید کنندگان میوه و شرکت های فعال در بخش نگهداری و بازاررسانی میوه می باشد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 490

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 131 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    37
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    57-66
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    248
  • دانلود: 

    65
چکیده: 

گونه Bromus danthoniae Trin. گراس یکساله است که اساساً در شیب ها و دامنه های صخره ای خشک و مناطق استپی رشد می کند، توسط بسیاری از حیوانات چرا شده و به عنوان یک گیاه مرتعی کارا شناخته می شود. عدد کروموزومی و صفات مورفولوژی و آناتومی 82 ژنوتیپ از این گونه (شامل سه زیر گونه) مورد بررسی قرار گرفت و تعداد 27 صفت کمی و 20 صفت کیفی اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد ژنوتیپ های مورد مطالعه در همه صفات کمی آزمون شده تفاوت معنی دار داشته اند. بر مبنای نتایج حاصل از تجزیه کلاستر ژنوتیپ ها در چهار گروه قرار گرفتند که عمدتاً با گروه بندی بر اساس زیرگونه مطابقت داشت. همچنین نتایج حاصل از بررسی همبستگی ها نشان داد طول لما همبستگی مثبت و بالایی با صفات دیگر مانند طول سیخک (55/0=r)، عرض لما (72/0=r) و طول دانه (84/0=r) داشت. علاوه بر آن، عرض لما همبستگی بالا و معنی داری با سایر صفات مانند تعداد گل در سنبلچه (47/0=r) و طول دانه (58/0=r) داشت. نتایج تجزیه به عامل ها نشان داد سه عامل اول توانست در مجموع 51% از تنوع کل را توجیه کند. بطور کل، صفات طول و عرض لما قابل اعتماد ترین صفات در مطالعات مورفولوژی این گونه بوده است. همچنین نتایج نشان داد B. danthoniae subsp. danthoniae و B. danthoniaevar. lanuginusos Roshev. دیپلویید (14=x2=n2)، در حالیکه B. danthoniae subsp. pseudodanthoniae (Drobov) H. Scholz تتراپلویید (24=x4=n2) است. بر اساس نتایج حاصل از بررسی های آناتومی سطح برگ، ژنوتیپ تتراپلویید دارای اندازه روزنه بزرگتر و تراکم روزنه کمتر نسبت به ژنوتیپ های دیپلویید بود. بنابراین وجود ارتباط جامع بین اندازه ژنوم و اندازه سلول های نگهبان روزنه به عنوان معیاری برای تمایز سطوح پلوییدی متفاوت این گونه رد نخواهد شد. تنوع مورفولوژی بالا بین ژنوتیپ های مطالعه شده، پراکندگی وسیع رشدی آن را توصیف کرده و ما را قادر می سازد که با استفاده از این گیاه در برنامه های اصلاحی گیاهان، تولیدات مرتعی را افزایش دهیم. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 248

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 65 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    37
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    67-74
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    372
  • دانلود: 

    82
چکیده: 

استفاده از ترکیبات طبیعی بجای ترکیبات شیمیایی در صنعت پخت از نظر اقتصادی و سلامتی حائز اهمیت است. از اینرو، در این پژوهش اثر استفاده از کنسانتره آلو در سه سطح (4، 6 و 8%) و پوره آلو در سه سطح (2، 4 و 6%) بعنوان یک افزودنی طبیعی بر بهبود ویژگی های کیفی، رئولوژیک و خمیر و نان تافتون بررسی شد. نتایج نشان داد که افزودن کنسانتره و پوره آلو سبب بهبود کیفیت و زمان ماندگاری نان تافتون شد. تاثیر پوره آلو بر بهبود ویژگی های زمان گسترش، شاخص تحمل و درجه سست شدن خمیر و اثر کنسانتره بر پایداری و جذب تاثیر داشت. نان حاوی 4% پوره آلو کمترین میزان سفتی را داشت. نتایج آنالیز رنگ نشان داد که پوره و کنسانتره سبب بهبود رنگ قهوه ای مطلوب در نان تافتون شدند. بنایراین پوره وکنسانتره آلو می توانند بعنوان یک هموکتانت، بهبود دهنده خواص کیفی و نگهدارنده در صنایع پخت معرفی شوند. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 372

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 82 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    37
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    75-82
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    297
  • دانلود: 

    97
چکیده: 

به منظور تولید لاین های برنج تراریخته مقاوم به آفات که فاقد ژن نشانگر انتخابی باشد، تکنیک ریزپرتابی با استفاده از نانوذرات طلا مورد استفاده قرار گرفت. در نخستین گام، کارایی نانوذرات طلا با اندازه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نانوذرات طلا می توانند به اندازه میکروذرات در انتقال ژن کارایی داشته باشند. در گام بعد، دو پلاسمید مجرا مورد استفاده قرار گرفتند. پلاسمید puBC حامل ژن cry1A(c) و فاقد ژن مارکر انتخابی به همراه پلاسمید pTRA132 حاوی ژن مقاومت به هیگرومایسین به عنوان نشانگر انتخابی مخلوط شده و سپس با نانوذرات طلا پوشش داده شدند. این مخلوط پلاسمیدها به کالوس های جنین زایی که از بذور رسیده منشا گرفته و دارای توان تقسیم سلولی و باززایی بالایی بودند، به روش ریزپرتابه وارد شدند. سلول های تراریخته احتمالی از بافت های بمباران شده پس از 3 دوره گزینش در محیط کالوس زایی N6 حاوی 50 میلی گرم در لیتر هیگرومایسین B مورد گزینش قرار گرفتند. نهایتاً کالوس های مقاوم به هیگرومایسین در محیط باززایی MS حاوی 50 میلی گرم در لیتر هیگرومایسین B باززا شدند. در نهایت گیاهان تراریخته احتمالی حاصل با آنالیزهای مولکولی مورد بررسی قرار گرفتند. این آنالیزها نشان داد که حداقل یک نسخه از ژن مورد نظر به گیاهان تراریخته وارد شده است. آنالیز RT-PCR نیز تأیید کرد که ژن cryIA(c) در گیاهان تراریخته قابلیت رونویسی و بیان ژن را دارد. لذا می توان استنباط کرد که استفاده از روش ریزپرتابه و نانوذرات طلا می تواند یه روش کارا و موثر در انتقال ژن و تولید گیاهان تراریخته به ویژه در گیاه برنج مورد استفاده قرار گیرد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 297

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 97 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    37
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    83-88
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    520
  • دانلود: 

    100
چکیده: 

تیتانیوم عنصری سودمند برای گیاهان است اما نقش فیزیولوژیکی این عنصر کمیاب در گوجه فرنگی هنوز مشخص نیست. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی برای مطالعه دو غلظت تیتانیوم(1 and 2 mg/L) و غلظت صفر به عنوان شاهد بر خواص تغذیه ای و فیزیولوژیکی گوجه فرنگی رقم Foria با 4 تکرار انجام شد. شاخص های رشد گیاه (وزن تر و خشک، حجم ریشه و تعداد گل)، شاخص سبزینگی، فتوسنتز و تغذیه ای گوجه فرنگی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که کاربرد تیتانیوم غلظت K, Cs, Mn, Cu را کاهش و غلظت آهن را افزایش داد و تاثیر معنی داری بر میزان تیتانیوم گیاه نداشت. جذب کلسیم، پتاسیم و تیتانیوم تحت تاثیر تیتانیوم قرار نگرفت در حالیکه جذب آهن، مس و روی در برگ تحت تاثیر تیتانیوم کاهش یافت. نتایج کارایی استفاده از عناصر نشان داد که کارایی استفاده از عناصر پتاسیم، کلسیم و منگنز با کاربرد تیتانیوم بهبود یافت و کارایی استفاده روی با افزایش غلظت تیتانیوم کاهش یافت. سریعترین گل آغازی در غلظت 2 میلی گرم در لیتر تیتانیوم مشاهده شد. حجم ریشه با هردو غلظت تیتانیوم افزایش یافت و وزن تر ریشه با غلظت 2 میلی گرم در لیتر تیتانیوم افزایش یافت. شاخص سبزینگی و کارایی مصرف آب فتوسنتزی تحت تاثیر کاربرد تیتانیوم قرار نگرفت. نتایج نشان داد که نرخ فتوسنتز با افزایش غلظت تیتانیوم افزایش یافت. میزان تعرق در بالاترین غلظت تیتانیوم کاهش داشت. براساس نتایج ما، تیتانیوم رشد و فتوسنتز گیاه را از طریق افزایش جذب عناصر و کارایی استفاده از عناصر افزایش داد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 520

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 100 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    37
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    89-98
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    476
  • دانلود: 

    139
چکیده: 

تنش گرما موجب ریزش گل و میوه در فلفل می گردد. این پژوهش در گلخانه های دانشگاه صنعتی اصفهان به منظور ارزیابی تاثیر کاربرد برگی بنزیل آدنین (BA) و سیلیکات پتاسیم (K2SiO3) تحت شرایط تنش گرما بر فلفل دلمه ای انجام شد. دو آزمایش فاکتوریل بر اساس طرح کاملا تصادفی با چهار غلظت BA (0، 06/0، 6/0و 6 پی پی ام) و دومین بار با دو سطح K2SiO3(0 و 5 میلی مولار) در دو تیمار دمایی( اپتیمم (2± 25) و دمای بالا (2± 35)) با شش تکرار انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که استفاده BA (بخصوص غلظت 6 پی پی ام) فاکتورهای رشد را بهبود می بخشد، پرولین، میزان فنول و محتوای آنتی اکسیدان را افزایش می دهد. همچنین کاربرد BA با غلظت 6 پی پی ام پایداری غشا سلولی را بهبود می بخشد یا نشت یونی را در فلفل دلمه ای را کاهش می دهد و همچنین ریزش گل را کاهش می دهد. بنابراین کاربرد BA اثرمنفی تنش گرما را کاهش می دهد. BA با غلظت 6 پی پی ام، ارتفاع گیاه و ریزش گل را بهبود می بخشد، کاهش وزن تر و خشک شاخساره و ریشه، پرولین و فنول کل را کاهش می دهد. وزن تر ریشه و غلظت پتاسیم را افزایش و ریزش گل را کاهش می دهد. محتوای آنتی اکسیدان با تنش گرما در همه سطوح BA افزایش می یابد. نتایج پژوهش نشان می دهد که وزن تر و خشک ریشه و غلظت پتاسیم با غلظت سیلیکات پتاسیم 5 میلی مولار افزایش می یابد. همچنین، در غلظت 5 میلی مولار سیلیکات پتاسیم، وزن تر ریشه و غلظت پتاسیم بهبود و محتوای آنتی اکسیدان تحت تنش گرما افزایش می یابد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 476

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 139 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0