مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

457
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

466
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنظیم کننده های زیستی بر صفات مورفولوژیک، فیزیولوژیک و ترکیبات اسانس Ammi visnaga (L. )

صفحات

 صفحه شروع 309 | صفحه پایان 320

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر تنظیم کننده های زیستی بر صفات مورفولوژیک, فیزیولوژیک و ترکیبات اسانس گیاه داروییAmmi visnaga (L. ) آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در دانشگاه زابل در سال زراعی 94-1393 انجام گرفت. تیمارهای استفاده شده در این پژوهش شامل اسید سالیسیلیک, اسید سینامیک و اسید بنزوئیک با سه سطح 5, 10 و 20 میلی گرم بر لیتر و اسید آمینه های فنیل آلانین و تیروزین با سه سطح 50, 100 و 200 میلی گرم بر لیتر بودند. نتایج نشان داد که تنظیم کننده های زیستی باعث افزایش میزان صفات مورد بررسی شدند. همچنین تیمار اسید بنزوئیک 20 میلی گرم بر لیتر بیشترین تأثیر را به نسبت سایر تیمارها داشت؛ به طوری که باعث افزایش معنی داری در رشد رویشی (16/46 درصد), محتوای آب نسبی (17/60 درصد), رنگیزه های فتوسنتزی (کلروفیل a, کلروفیل b, کارتنوئید, کلروفیل a+ کلروفیل b و (کلروفیل a+ کلروفیل b)/ کارتنوئید به ترتیب 63/77, 6/60, 67/66, 32/73 و 12/19 درصد), هیدرات های کربن (43/53 درصد), عملکرد میوه (1/60 درصد) و درصد و عملکرد اسانس (78/72 و 28/32 درصد) به نسبت شاهد شد. نتایج حاصل از این تحقیق بیان داشت که کاربرد تنظیم کننده های زیستی با هدف کاهش مصرف کودهای شیمیایی, در افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی Ammi visnaga و همچنین پایداری تولید و حفظ محیط زیست تأثیر مثبتی داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رسولی، دیاکو، محمدپوروشوایی، رقیه، و فاخری، براتعلی. (1398). اثر تنظیم کننده های زیستی بر صفات مورفولوژیک, فیزیولوژیک و ترکیبات اسانس Ammi visnaga (L. ). بوم شناسی کشاورزی، 11(1 )، 309-320. SID. https://sid.ir/paper/361683/fa

    Vancouver: کپی

    رسولی دیاکو، محمدپوروشوایی رقیه، فاخری براتعلی. اثر تنظیم کننده های زیستی بر صفات مورفولوژیک, فیزیولوژیک و ترکیبات اسانس Ammi visnaga (L. ). بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1398؛11(1 ):309-320. Available from: https://sid.ir/paper/361683/fa

    IEEE: کپی

    دیاکو رسولی، رقیه محمدپوروشوایی، و براتعلی فاخری، “اثر تنظیم کننده های زیستی بر صفات مورفولوژیک, فیزیولوژیک و ترکیبات اسانس Ammi visnaga (L. )،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 11، no. 1 ، pp. 309–320، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361683/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا