مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,209
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

587
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات محتوای اسانس، میزان E- سیترال و خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی به لیمو در پاسخ به القای ترکیبات فعال زیستی و تنظیم کننده های رشد گیاهی

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 28

چکیده

 مقدمه: به لیمو با نام علمی Lippia citriodora H.B.K. گیاهی دارویی و معطر از خانواده شاه پسند Verbenaceae است.هدف: شناخت تغییرات محتوای اسانس و میزان -E سیترال (ژرانیال) گیاه دارویی به لیمو در پاسخ به القای تنظیم کننده های رشد گیاهی و ترکیبات فعال زیستی بود.روش بررسی: این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار به اجرا در آمد. فاکتور اول در چهار سطح تیماری شامل تیمار شاهد (بدون القای تنظیم کننده رشدی گیاه), تیمار القای محلول 50 پی.پی.ام اسیدجیبرلیک و 50 پی.پی.ام اسید ایندول بوتیریک, تیمار القای محلول 50 پی.پی.ام اسیدجیبرلیک و 100 پی.پی.ام اسید ایندول بوتیریک و تیمار القای محلول 100 پی.پی.ام اسیدجیبرلیک و 50 پی.پی.ام اسید ایندول بوتیریک و فاکتور دوم شامل القای محرک زیستی کیتوزان با دو سطح غلظت صفر و 400 پی.پی.ام و فاکتور سوم شامل القای محرک زیستی متانول (MeOH) با دو سطح غلظت صفر و 5 درصد حجمی بود.نتایج: نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثرات سه گانه محلول پاشی هورمون, متانول و کیتوزان روی ارتفاع بوته, تعداد ساقه فرعی, طول برگ در سطح آماری پنج درصد و روی بقیه خصوصیات مورد اندازه گیری در سطح آماری یک درصد معنی دار شدند. بیشترین میزان محتوای اسانس در تیمار 400 پی.پی.ام کیتوزان و 5 درصد حجمی متانول مشاهده شد. بیشترین تعداد برگ و میزان -E سیترال در 400 پی.پی.ام کیتوزان و بیشترین وزن تر و خشک ساقه و ریشه, وزن خشک برگ در تیمار حاوی 50 پی.پی.ام اسید جیبرلیک و 100 پی.پی.ام اسید ایندول بوتیریک حاصل شد.نتیجه گیری: به طور کلی اثرات متقابل تنظیم کننده های رشد گیاهی, متانول و کیتوزان روی محتوای اسانس, میزان -E سیترال و خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی به لیمو معنی دار و مثبت بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رودبارکی، مهسا، مهرآفرین، علی، خلیقی سیگارودی، فرحناز، و نقدی بادی، حسنعلی. (1396). بررسی تغییرات محتوای اسانس, میزان E- سیترال و خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی به لیمو در پاسخ به القای ترکیبات فعال زیستی و تنظیم کننده های رشد گیاهی. گیاهان دارویی، 16 (دوره دوم)(62)، 18-28. SID. https://sid.ir/paper/15350/fa

    Vancouver: کپی

    رودبارکی مهسا، مهرآفرین علی، خلیقی سیگارودی فرحناز، نقدی بادی حسنعلی. بررسی تغییرات محتوای اسانس, میزان E- سیترال و خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی به لیمو در پاسخ به القای ترکیبات فعال زیستی و تنظیم کننده های رشد گیاهی. گیاهان دارویی[Internet]. 1396؛16 (دوره دوم)(62):18-28. Available from: https://sid.ir/paper/15350/fa

    IEEE: کپی

    مهسا رودبارکی، علی مهرآفرین، فرحناز خلیقی سیگارودی، و حسنعلی نقدی بادی، “بررسی تغییرات محتوای اسانس, میزان E- سیترال و خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی به لیمو در پاسخ به القای ترکیبات فعال زیستی و تنظیم کننده های رشد گیاهی،” گیاهان دارویی، vol. 16 (دوره دوم)، no. 62، pp. 18–28، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15350/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button