مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

369
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش های فیزیولوژیکی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در برخی از ارقام انگور در شرایط تنش گرما

صفحات

 صفحه شروع 171 | صفحه پایان 189

چکیده

 به دلیل توسعه کاشت انگور در مناطق گرم در سال های اخیر, بررسی واکنش ارقام انگور به تنش گرما به منظور غربالگری و گزینش ارقام متحمل به گرما ضروری است. این پژوهش با هدف تعیین نقش آنزیم های آنتی اکسیدان شامل: کاتالاز, پراکسیداز, آسکوربات پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز در فرآیند تحمل گرما در شش رقم انگور تجاری در شرایط تنش گرما (1 ± 45درجه سلسیوس) در موستان در سال های 93-1390 در منطقه نیمه گرمسیر قیر در استان فارس انجام شد. شاخص های فیزیولوژیکی شامل: محتوای کل کلروفیل, کلروفیل a, کلروفیل b و فلورسانس کلروفیل (Fv/Fm) برگ نیز بررسی شدند. نتایج نشان داد که آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز فعالیت بالایی در تاک ها در مقابل تنش گرما داشتند. در شرایط یکسان تنش گرما بیشترین فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز در تاک های فلیم سیدلس و رطبی در مقایسه با سایر ارقام مشاهده شد. مقدار بیشتر محتوای کل کلروفیل, کلروفیل a و کلروفیل b با نسبت بالای Fv/Fm برگ همراه بود و مقدار آنها در رقم فلیم سیدلس و بعد از آن در رقم رطبی مشاهده شد. نتایج نشان داد رقم فلیم سیدلس و پس از آن رقم رطبی از سایرارقام واجد شاخص های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی مرتبط با سازگاری به شرایط تنش گرما بودند. همخوانی این نتایج با آزمایش مزرعه ای قبلی که درآن بالاترین عمکرد را در شرایط تنش گرما برای ارقام رطبی و فلیم سیدلس گزارش شده بود, قابلیت بررسی صفات فیزیولوژیک و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان برای تعیین و غربالگری ارقام متحمل به تنش گرما را نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، محمدجواد، و عشقی، سعید. (1397). واکنش های فیزیولوژیکی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در برخی از ارقام انگور در شرایط تنش گرما. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، 34-2(2 )، 171-189. SID. https://sid.ir/paper/361774/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی محمدجواد، عشقی سعید. واکنش های فیزیولوژیکی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در برخی از ارقام انگور در شرایط تنش گرما. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1397؛34-2(2 ):171-189. Available from: https://sid.ir/paper/361774/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد کرمی، و سعید عشقی، “واکنش های فیزیولوژیکی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در برخی از ارقام انگور در شرایط تنش گرما،” مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 34-2، no. 2 ، pp. 171–189، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361774/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button