Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

556
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه داروئی بابونه (Matricaria chamomilla)

صفحات

 صفحه شروع 00 | صفحه پایان 00

چکیده

 گیاه Matricaria chamomilla از گیاهان دارویی متعلق به خانواده کاسنی بوده که به دلیل داشتن ترکیبات دارویی خاص, نقش مهمی در درمان های طب سنتی دارا می باشند. در پژوهش حاضر کاشت بذر گونه M. chamomilla در محیط گلخانه صورت پذیرفت و به منظور بررسی اثر شوری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی, گیاهان 14 هفته ای تحت تیمار سطوح مختلف شوری [صفر (شاهد), 50, 100 و 150 میلی گرم در لیتر] قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تنش شوری منجر به افزایش محتوای پرولین و فعالیت پاد اکسیدانی در بابونه گردید. تنش شوری ملایم و شدید منجر به تغییر در نسبت ترکیبات اصلی اسانس و پلی فنل ها شد. مقدار و نوع ترکیبات تشکیل دهنده اسانس M. chamomilla با دستگاه GC و GC/MS تعیین و بر اساس نتایج کروماتوگرافی اسانس, مهمترین ترکیبات موجود در اسانس گیاه, -Bisabolol oxide A Chamazulene و En-in-dicycloether گزارش گردید. مقدار و نوع ترکیبات پلی فنلی با دستگاه HPLC اندازه گیری شد. بر اساس کروماتوگرام بدست آمده از آنالیز عصاره, مهمترین ترکیبات شامل کلروژنیک اسید, کافئیک اسید, کاته کین, سیناپیک اسید, هسپریدین, الاگیک اسید, کوئرستین و ائوژنول بودند. نتایج آنالیز میانگین ها نشان داد تنش شوری منجر به افزایش غلظت پرولین گردیده است. تنش ملایم منجر به افزایش محتوای رنگیزه ها گردید. همچنین افزایش سطوح شوری منجر به افزایش معنی دار فعالیت پاد اکسیدانی گردید. با بررسی اثر تنش شوری بر میزان ترکیبات پلی فنلی, مشخص گردید که در تمام گیاهان تحت تیمار مقدار پلی فنل-های سیناپیک اسید و ائوژنول بیشتر می باشد. .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راسخ، فاطمه، روشن، وحید، وزیری، آتوسا، و خلدبرین، بهمن. (1398). اثر تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه داروئی بابونه (Matricaria chamomilla). پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 32(3 )، 00-00. SID. https://sid.ir/paper/362176/fa

    Vancouver: کپی

    راسخ فاطمه، روشن وحید، وزیری آتوسا، خلدبرین بهمن. اثر تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه داروئی بابونه (Matricaria chamomilla). پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1398؛32(3 ):00-00. Available from: https://sid.ir/paper/362176/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه راسخ، وحید روشن، آتوسا وزیری، و بهمن خلدبرین، “اثر تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه داروئی بابونه (Matricaria chamomilla)،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 32، no. 3 ، pp. 00–00، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362176/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا