مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,893
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

418
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آنتی اکسیدان اسانس و عصاره گیاه بابونه (.Matricaria chamomilla L) بر سلول های کبدی موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 76

چکیده

 رادیکال های آزاد مولکول های فعال شده ای هستند که ممکن است منشا داخلی یا خارجی داشته باشند. یکی از مهمترین اثرات تخریبی رادیکال های آزاد شروع پراکسیداسیون لیپید می باشد که به تخریب غشای سلول منجر می شود. پراکسیداسیون لیپید باعث اختلال در سازمان بندی غشا و تغییر فعالیت آنزیم های وابسته به آن و پروتئین های دیگر می شود که همراه با آزاد کردن رادیکال های هیدروپراکسیل وآلکوپراکسیل به صورت بالقوه برای سلول مضر می باشد. در این پروژه خواص آنتی اکسیدان اسانس و عصاره گیاه بابونه و اسانس خالص آزولن مورد بررسی قرار گرفتند. جهت القا پراکسیداسیون لیپید در سلول های کبدی از ترشیوبوتیل هیدروپراکساید (t-BH) استفاده شد و غلظت های مختلفی از اسانس و عصاره مورد نظر در مجاورت آنها قرار گرفتند. سپس میزان مالون دی آلدیید (MDA) تولید شده با روش اسپکتروفتومتریک در طول موج 535 nm اندازه گیری شد. کاهش تولید MDA نشان دهنده مهار پراکسیداسیون لیپید و خاصیت آنتی اکسیدان می باشد. فعالیت آنزیم های لاکتات دهیدروژناز (LDH) و آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST), نیز در مجاورت ترکیبات فوق مورد سنجش قرار گرفتند. این آنزیم ها به عنوان شاخص های تعیین میزان پراکسیداسیون لیپید هستند و کاهش فعالیت آنها نمادی از قدرت مهاری این ترکیبات بر پراکسیداسیون لیپید می باشد. میزان مهار در بالاترین غلظت به کار رفته شده در مورد اسانس بابونه 58 (10 µl/ml) درصد, آزولن  35.4 (50 µg/ml)درصد و عصاره بابونه  16 (50 µg/ml)درصد بودند. خاصیت آنتی اکسیدان با افزایش غلظت افزایش داشت. نتایج حاصل از اندازه گیری تولید MDA و فعالیت آنزیم های AST و LDH ارتباط مستقیمی با یکدیگر داشتند. نتایج حاصل بیانگر اثر آنتی اکسیدان گیاه بابونه می باشد و بنابراین می توان با انجام تحقیقات گسترده به روش درون تنی (in vivo) از این گیاه به منظور پیشگیری و یا درمان بیماری های مختلف که پاتوژنز آنها فعال شدن رادیکال های آزاد می باشد و یا همچنین به عنوان ماده افزودنی در صنایع غذایی استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری، صدیقه، نادری، غلامعلی، بشردوست، نصراله، و اطمینان، زهره. (1380). بررسی اثر آنتی ‌اکسیدان اسانس و عصاره گیاه بابونه (.Matricaria chamomilla L) بر سلول ‌های کبدی موش صحرایی. گیاهان دارویی، 1(1)، 69-76. SID. https://sid.ir/paper/428868/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری صدیقه، نادری غلامعلی، بشردوست نصراله، اطمینان زهره. بررسی اثر آنتی ‌اکسیدان اسانس و عصاره گیاه بابونه (.Matricaria chamomilla L) بر سلول ‌های کبدی موش صحرایی. گیاهان دارویی[Internet]. 1380؛1(1):69-76. Available from: https://sid.ir/paper/428868/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه عسکری، غلامعلی نادری، نصراله بشردوست، و زهره اطمینان، “بررسی اثر آنتی ‌اکسیدان اسانس و عصاره گیاه بابونه (.Matricaria chamomilla L) بر سلول ‌های کبدی موش صحرایی،” گیاهان دارویی، vol. 1، no. 1، pp. 69–76، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/428868/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button