مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

501
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

489
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی خشک کردن خلال های سیب زمینی با استفاده از پیش تیمار اُسمزی و روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 355 | صفحه پایان 367

چکیده

 در این تحقیق, تأثیر پیش تیمار اسمزی بر ویژگی های کیفی و خصوصیات حسی خلال های سیب زمینی خشک شده مورد بررسی قرار گرفت. محتوای رطوبت, ظرفیت بازجذب آب, چروکیدگی, قهوه ای شدن, شاخص های رنگی و خصوصیات حسی (طعم, رنگ, شکل ظاهری, استحکام و پذیرش کلی) نمونه های سیب زمینی پس از فرآیند خشک کردن ارزیابی شده و از روش سطح پاسخ (RSM) جهت تعیین شرایط بهینه پیش تیمارهای آبگیری اسمزی, با هدف بالاترین امتیازات خواص فیزیکوشیمیایی و حسی, استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان پیش تیمار اسمزی, محتوای رطوبت, قهوه ای شدن و امتیازطعم به تدریج افزایش یافت, در حالی که بازجذب آب کاهش پیدا کرد (p<0. 05). زمان پیش تیمار اسمزی اثر معنی داری بر شاخص های رنگی نمونه های سیب زمینی نداشت (p>0. 05). با افزایش غلظت محلول اسمزی, میزان رطوبت, چروکیدگی, بازجذب آب, قهوه ای شدن و شاخص زردی (b*) کاهش یافت (p<0. 05). با افزایش دمای محلول اسمزی میزان چروکیدگی, روشنایی و امتیاز طعم نمونه­ ها افزایش و میزان قرمزی و تغییر رنگ کلی خلال های سیب زمینی کاهش یافت (p<0. 05). نتایج ارزیابی حسی نشان داد که تغییرات غلظت, زمان و درجه حرارت محلول اسمزی, به جز در مورد امتیاز طعم, اثر معنی داری بر خصوصیات حسی خلال های سیب زمینی نداشت (p>0. 05). بر طبق نتایج حاصل از بهینه سازی توسط روش سطح پاسخ می توان, غلظت 2 درصد, دمای 46 درجه سانتی گراد و زمان 173 دقیقه را برای پیش تیمار اسمزی به عنوان شرایط مطلوب معرفی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، ناهید، ضیاالحق، سیدحمیدرضا، و محمدی نافچی، عبدالرضا. (1398). بهینه سازی خشک کردن خلال های سیب زمینی با استفاده از پیش تیمار اُسمزی و روش سطح پاسخ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(2 (پیاپی 56) )، 355-367. SID. https://sid.ir/paper/362548/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری ناهید، ضیاالحق سیدحمیدرضا، محمدی نافچی عبدالرضا. بهینه سازی خشک کردن خلال های سیب زمینی با استفاده از پیش تیمار اُسمزی و روش سطح پاسخ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(2 (پیاپی 56) ):355-367. Available from: https://sid.ir/paper/362548/fa

    IEEE: کپی

    ناهید جعفری، سیدحمیدرضا ضیاالحق، و عبدالرضا محمدی نافچی، “بهینه سازی خشک کردن خلال های سیب زمینی با استفاده از پیش تیمار اُسمزی و روش سطح پاسخ،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 2 (پیاپی 56) ، pp. 355–367، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362548/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا