مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مراحل فنولوژیک بر کیفیت علوفه سه گونه شورپسند در مراتع استان مرکزی

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 32

چکیده

 هالوفیت ها گیاهانی هستند که در رویشگاه های شور و به شدت شور رشد نموده و واجد ویژگی های خاصی می باشند که از طریق مکانیسم های مختلف اکوفیزیولوژی, قادر به تحمل شوری هستند. با توجه به پراکنش وسیع این گیاهان در مناطق خشک و بیابانی و اراضی شور, می توان از آنها به عنوان یک منبع با ارزش برای تغذیه دام نام برد. آگاهی از کیفیت علوفه گونه های هالوفیت در هر مرحله فنولوژیکی می تواند به بهره برداران در انتخاب گونه های گیاهی مناسب برای کاشت و همچنین تعیین زمان مناسب چرای دام برای دستیابی به عملکرد بیشتر در مناطق شور کمک نماید. در این تحقیق, اثر مراحل مختلف فنولوژیک بر هشت فاکتور موثر در کیفیت علوفه سه گونه مرتعی Halocnemum strobilaceum (باتلاقی شور), Nitraria schoberi (قره داغ) وSuaeda aegyptiaca (سیاه شور) بررسی شد. نمونه های گیاهی در سه مرحله فنولوژیک شامل رشد رویشی, گلدهی و بذردهی از اراضی شور حاشیه کویر میقان شهرستان اراک جمع آوری شدند. داده ها به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی تجزیه واریانس شدند. مقایسه میانگین ها با آزمون چند دامنه ای دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که اثر گونه و مراحل فنولوژیک بر کیفیت علوفه در سطح آماری یک درصد معنی دار بود. حداکثر کیفیت علوفه در مرحله رشد رویشی به دست آمد و پس از آن کیفیت علوفه تا مرحله بذردهی کاهش پیدا کرد. به طور کلی, نتایج این تحقیق حکایت از برتری گونه Halocnemum strobilaceum از نظر ارزش غذایی نسبت به دو گونه Nitraria schoberi و Suaeda aegyptiacaداشت, به طوری که می تواند به عنوان منبع جدید علوفه در اراضی تحت تاثیر شوری که سایر منابع علوفه امکان رشد و تولید در این اراضی را ندارند در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ادنانی، سیدمهدی، طاطیان، محمدرضا، تمرتاش، رضا، و زندی اصفهان، احسان. (1397). تاثیر مراحل فنولوژیک بر کیفیت علوفه سه گونه شورپسند در مراتع استان مرکزی. مهندسی اکوسیستم بیابان، 7(20 )، 23-32. SID. https://sid.ir/paper/362971/fa

    Vancouver: کپی

    ادنانی سیدمهدی، طاطیان محمدرضا، تمرتاش رضا، زندی اصفهان احسان. تاثیر مراحل فنولوژیک بر کیفیت علوفه سه گونه شورپسند در مراتع استان مرکزی. مهندسی اکوسیستم بیابان[Internet]. 1397؛7(20 ):23-32. Available from: https://sid.ir/paper/362971/fa

    IEEE: کپی

    سیدمهدی ادنانی، محمدرضا طاطیان، رضا تمرتاش، و احسان زندی اصفهان، “تاثیر مراحل فنولوژیک بر کیفیت علوفه سه گونه شورپسند در مراتع استان مرکزی،” مهندسی اکوسیستم بیابان، vol. 7، no. 20 ، pp. 23–32، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362971/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button