Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

371
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

445
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثرات اسید سالیسیلیک، سدیم نیتروپروساید و اتانول بر ماندگاری و کیفیت گل در دو رقم ژربرای شاخه بریده

صفحات

 صفحه شروع 00 | صفحه پایان 00

چکیده

ژربرا یکی از ده گل شاخه بریده تجاری معروف در دنیا است, لیکن ماندگاری پس از برداشت آن کوتاه است. از این رو افزایش دوام عمر پس از برداشت این گل یکی از اهداف اولیه تجارت گل می-باشد. این پژوهش با هدف مطالعه اثر غلظت های مختلف اتانول (2, 4 و 6%), سدیم نیتروپروساید (100, 150 و 200) و اسید سالیسیلیک (100, 150 و 200 میکرو مولار) بر ویژگی های عمرگلدانی, جذب آب, وزن تر نسبی و خمیدگی ساقه در دو رقمBayadere و Sunway (به ترتیب با کیفیت بالا و پائین پس از برداشت) در قالب طرح آماری فاکتوریل با پایه بلوک کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج بیانگر تأثیر معنی دار رقم, تیمار و نیز اثر متقابل رقم و تیمار بر ویژگی های ارزیابی شده بود. بر این اساس, رقمBayadere با کیفیت پس از برداشت بالاتر, عمر گلدانی, جذب آب و وزن تر نسبی بیشتری در مقایسه با رقمSunway نشان داد. همچنین اتانول, سدیم نیتروپروساید و اسید سالیسیلیک بسته به غلظت و رقم مورد مطالعه, اثر معنی داری بر کیفیت پس از برداشت نشان دادند. به طوری که بیشترین دوام عمر و کمترین خمیدگی در هر دو رقم به ترتیب در غلظت 2% اتانول, 150 میکرو مولار سدیم نیتروپروساید و 200 میکرو مولار اسید سالیسیلیک حاصل شد. در مجموع می توان نتیجه گرفت که علاوه بر لزوم امر غربال گری و انتخاب ارقام با کیفیت مطلوب, با کاربرد غلظت های بهینه ترکیبات مهارکننده پیری مانند SA و SNP در محلول های نگهدارنده می توان عمر گلدانی و کیفیت پس از برداشت ارقام با کیفیت پائین را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمیان، رویا، نصراصفهانی، مریم، و شعبانیان، سهیلا. (1398). مطالعه اثرات اسید سالیسیلیک, سدیم نیتروپروساید و اتانول بر ماندگاری و کیفیت گل در دو رقم ژربرای شاخه بریده. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 32(3 )، 00-00. SID. https://sid.ir/paper/363099/fa

    Vancouver: کپی

    کرمیان رویا، نصراصفهانی مریم، شعبانیان سهیلا. مطالعه اثرات اسید سالیسیلیک, سدیم نیتروپروساید و اتانول بر ماندگاری و کیفیت گل در دو رقم ژربرای شاخه بریده. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1398؛32(3 ):00-00. Available from: https://sid.ir/paper/363099/fa

    IEEE: کپی

    رویا کرمیان، مریم نصراصفهانی، و سهیلا شعبانیان، “مطالعه اثرات اسید سالیسیلیک, سدیم نیتروپروساید و اتانول بر ماندگاری و کیفیت گل در دو رقم ژربرای شاخه بریده،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 32، no. 3 ، pp. 00–00، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363099/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا