مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

618
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج ترکیبات فنولی میوه عناب با سیال فوق بحرانی کربن دی اکسید و بهینه سازی و اندازه گیری قدرت آنتی اکسیدانی آن

صفحات

 صفحه شروع 529 | صفحه پایان 542

چکیده

 آنتی اکسیدان های طبیعی اصولاً ترکیبات فنولی, پلی فنولی و کاروتنوئیدی هستند که در میوه درخت عناب یافت می شود. هدف از این مطالعه بهینه سازی شرایط استخراج ترکیبات فنولیک از میوه عناب به دو روش حلالی و روش سیال فوق بحرانی کربن دی اکسید جهت یافتن نقاط بهینه استخراج و کاهش میزان حلال مصرفی و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های استخراجی می باشد. در روش استخراج با حلال از طرح باکس بنکن با سه متغیر دما, زمان و نسبت حلال و در روش فوق بحرانی از طرح مرکب مرکزی با دو متغیر دما و فشار جهت بهینه سازی استفاده شده است. دما, زمان و نسبت حلال ها در روش استخراج با حلال برای رسیدن به حداکثر میزان فنول کل به ترتیب برابر oC54/43, hr46/3 و 92/44 درصد به دست آمد و نسبت حلال و دما بیشترین تاثیر را بر میزان فنول کل دارا بودند. همچنین دما و فشار در روش فوق بحرانی برای رسیدن به حداکثر میزان فنول کل برابر oC19/34 و bar 323 حاصل شد. میزان فنول کل استخراجی در نقطه بهینه در روش استخراج با حلال برابر 21/26 و در روش فوق بحرانی برابر 74/22 میلی گرم گالیک اسید به گرم عصاره خشک بود. در خصوص خاصیت آنتی اکسیدانی نیز IC50 در نقطه بهینه در روش استخراج با حلال برابر 6/581 و در روش فوق بحرانی برابر 8/532 بود. در هر دو روش میزان فنول کل رابطه مستقیم با فعالیت آنتی اکسیدانی داشت و روش فوق بحرانی با وجود برخورداری از میزان فنول کمتر دارای قدرت آنتی اکسیدانی بیشتری بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرزانه مقدم، فاطمه، سرگلزایی، جواد، و بلوریان، شادی. (1398). استخراج ترکیبات فنولی میوه عناب با سیال فوق بحرانی کربن دی اکسید و بهینه سازی و اندازه گیری قدرت آنتی اکسیدانی آن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(5 (پیاپی 59) )، 529-542. SID. https://sid.ir/paper/363381/fa

    Vancouver: کپی

    فرزانه مقدم فاطمه، سرگلزایی جواد، بلوریان شادی. استخراج ترکیبات فنولی میوه عناب با سیال فوق بحرانی کربن دی اکسید و بهینه سازی و اندازه گیری قدرت آنتی اکسیدانی آن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(5 (پیاپی 59) ):529-542. Available from: https://sid.ir/paper/363381/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه فرزانه مقدم، جواد سرگلزایی، و شادی بلوریان، “استخراج ترکیبات فنولی میوه عناب با سیال فوق بحرانی کربن دی اکسید و بهینه سازی و اندازه گیری قدرت آنتی اکسیدانی آن،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 5 (پیاپی 59) ، pp. 529–542، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363381/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button