مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

667
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج صمغ از گیاه بامیه (Okra) و بررسی ویژگی های فیزیکی-شیمیایی آن

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 43

چکیده

صمغ ها پلی ساکارید هایی هستند که از توانایی تولید محصولاتی با ویسکوزیته بالا در غلظت های پایین برخوردارند. دراین پژوهش صمغ گیاه بامیه بادو حلال آب وهیدروکسید سدیم استخراج شد. راندمان استخراج, ویسکوزیته, الگوی FTIR و ویژگی های شیمیایی جهت انتخاب صمغ بهینه ارزیابی گردید. صمغ بامیه استخراج شده با هیدروکسید سدیم در مقایسه با صمغ بامیه استخراج شده با آب بنا به پیوندهای بین مولکولی برقرار شده, دارای ویسکوزیته بیشتر بود و تنش بیشتری برای رفتار جریانی خود نشان داد. این صمغ دارای رفتاری سودوپلاستیک یا روان شونده با برش با سرعت برشیs-144 و مقدار ویسکوزیته ظاهریmPa. s 1/11 بود که با افزایش سرعت برشی, ویسکوزیته محلول کاهش یافت. نتایج FTIR نشان دهنده غالب بودن پیوندهای اکسیژن-هیدروژن این صمغ بود که نشان دهنده مقدار زیاد واحد های تشکیل دهنده اسید گالاکترونیک در ساختار این ترکیب بود. pH بالای اعمال شده از طریق روش استخراجی با هیدروکسید سدیم باعث افزایش مقدار اسید گالاکترونیک موجود در صمغ بامیه و بنابراین افزایش پیوندهای اکسیژن-هیدروژن و افزایش ویسکوزیته صمغ استخراج شده با هیدروکسید سدیم در مقایسه با آب شد. صمغ استخراج شده با هیدروکسید سدیم دارای pH قلیایی (75/9), رطوبت کمتر از 10% و ماده خشک بالا (90%) بود. ظرفیت جذب آب آن 7/9 گرم آب بر گرم کل ماده, درصد خاکستر کل, پروتئین و کربوهیدرات برای این صمغ به ترتیب 39/17, 80/22 و 464/50 درصد بدست آمد. راندمان استخراج صمغ حاصل از غلاف بامیه در روش استخراج با آب برابر با 39/2% و در روش استخراج با هیدروکسید سدیم برابر با 62/5% بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سکونی رواسان، مریم، و آصفی، نارملا. (1397). استخراج صمغ از گیاه بامیه (Okra) و بررسی ویژگی های فیزیکی-شیمیایی آن. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 28(4 )، 31-43. SID. https://sid.ir/paper/365635/fa

    Vancouver: کپی

    سکونی رواسان مریم، آصفی نارملا. استخراج صمغ از گیاه بامیه (Okra) و بررسی ویژگی های فیزیکی-شیمیایی آن. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(4 ):31-43. Available from: https://sid.ir/paper/365635/fa

    IEEE: کپی

    مریم سکونی رواسان، و نارملا آصفی، “استخراج صمغ از گیاه بامیه (Okra) و بررسی ویژگی های فیزیکی-شیمیایی آن،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 4 ، pp. 31–43، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/365635/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button