مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

434
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

482
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر قارچ Piriformospora indica بر رنگیزه های فتوسنتزی و کارکرد سیستم آنتی اکسیدانی استویا تحت تنش شوری و خشکی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 42

چکیده

 به منظور بررسی اثر همزیستی قارچ Piriformospora indica بر سیستم آنتی اکسیدانی و رنگیزه های فتوسنتزی گیاه دارویی استویا (Stevia rebaudiana Bertoni) تحت تنش شوری و خشکی, آزمایشی درون شیشه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح پتانسیل اسمزی (صفر, 5-و 10-بار), سه منبع اسمزی شامل NaCl (Na), مانیتول (M) و NaCl+ مانیتول (Na+M) و تیمار همزیستی قارچی در دو سطح عدم تلقیح و تلقیح قارچ P. indica بود. نتایج نشان داد که در مجموع, در بین منابع اسمزی مورد مطالعه تنش شوری ناشی از NaCl بیشترین اثر بازدارندگی را بر رنگیزه های فتوسنتزی استویا داشت. از طرفی, با افزایش غلظت مانیتول فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز در گیاهان همزیست نشده افزایش نشان داد. در شرایط بدون تنش (سطح اسمزی صفر), قارچ P. indica سبب بهبود قابل توجه رنگیزه های فتوسنتزی شامل کلروفیل a, b, کل و کاروتنوئید شد. همچنین, میزان کلروفیل b و b+ aدر سطح اسمزی 5-بار ناشی از تنش همزمان شوری و خشکی (Na+M), در گیاهچه های همزیست شده نسبت به شاهد به ترتیب حدود 41 و 57 درصد افزایش یافت. از سوی دیگر, همزیستی قارچی سبب افزایش فعالیت بیشتر آنزیم های آنتی اکسیدانی نسبت به شرایط عدم تلقیح شد. بر این اساس, در سطح اسمزی 5-بار, در تنش شوری و ترکیب شوری و خشکی (Na+M) فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز به ترتیب 62 و 185 درصد نسبت به شاهد بیشتر شد. در مجموع, نتایج بیانگر اثر مثبت قارچ P. indica در افزایش تحمل به تنش, به ویژه تنش همزمان خشکی و شوری بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سراج، فهیمه، پیردشتی، همت اله، یعقوبیان، یاسر، و قاسم عمران، ولی اله. (1398). اثر قارچ Piriformospora indica بر رنگیزه های فتوسنتزی و کارکرد سیستم آنتی اکسیدانی استویا تحت تنش شوری و خشکی. فرآیند و کارکرد گیاهی، 8(29 )، 31-42. SID. https://sid.ir/paper/366053/fa

    Vancouver: کپی

    سراج فهیمه، پیردشتی همت اله، یعقوبیان یاسر، قاسم عمران ولی اله. اثر قارچ Piriformospora indica بر رنگیزه های فتوسنتزی و کارکرد سیستم آنتی اکسیدانی استویا تحت تنش شوری و خشکی. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1398؛8(29 ):31-42. Available from: https://sid.ir/paper/366053/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه سراج، همت اله پیردشتی، یاسر یعقوبیان، و ولی اله قاسم عمران، “اثر قارچ Piriformospora indica بر رنگیزه های فتوسنتزی و کارکرد سیستم آنتی اکسیدانی استویا تحت تنش شوری و خشکی،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 8، no. 29 ، pp. 31–42، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366053/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button