مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

490
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات اسانس مرزنجوش بر خواص کیفی و بیوشیمیایی میوه گیلاس رقم تک دانه مشهد

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 69

چکیده

 میوه ها و سبزیجات حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که از میان آن ها میوه گیلاس با بیشترین تراکم آنتی اکسیدانی, نقش عمده ای در پیشگیری از بیماری ها و حفظ سلامت انسان دارد. علاوه بر این مصرف و تقاضا برای محصولاتی با کیفیت بالا, سالم و عاری از بقایای ترکیبات شیمیایی روز به روز درحال افزایش است. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی تأثیر اسانس گیاه دارویی مرزنجوش در 5 سطح (0, 250, 500, 750 و 1000 میکرولیتر بر لیتر) به صورت اسپری برروی میوه های برداشت شده گیلاس رقم تک دانه مشهد انجام شد و میوه ها در دمای 5/0± 1 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90 الی 95 درصد نگهداری شدند. میوه ها با فاصله 15 روز در یک دوره 30 روزه از سردخانه خارج شده و شاخص های فیزیولوژیکی مختلفی از قبیل میزان مواد جامد محلول (TSS), مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون (TA), pH, سفتی بافت میوه, آنتی اکسیدان کل بر-اساس ظرفیت جاروب کنندگی رادیکال آزاد DPPH, محتوای فنل و فلاونوئید کل مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشان داد که اسانس مرزنجوش در غلظت 750 میکرولیتر در لیتر برمیزان pH, TSS, TA, سفتی, فعالیت آنتی اکسیدانی و همچنین در غلظت 1000 میکرولیتر در لیتر بر محتوای فنل و فلاونوئید کل تأثیر معنی داری در مقایسه با شاهد داشت. به طوری که تیمار اسانس باعث حفظ pH و TSS در سطح پایین تری نسبت به شاهد شد. همچنین باعث کند شدن روند کاهش TA و سفتی بافت میوه گردید. علاوه بر این در غلظت های بالاتر اسانس, افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولی را شاهد بودیم. نتایج بدست آمده نشان داد که کاربرد پس از برداشت اسانس مرزنجوش در میوه گیلاس رقم تک دانه مشهد با حفظ ویژگی های کیفی و افزایش خواص آنتی اکسیدانی, می تواند به عنوان یک روش سالم جهت افزایش ماندگاری این میوه معرفی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، چنور، اصغری، محمدرضا، و خضری، مریم. (1397). بررسی اثرات اسانس مرزنجوش بر خواص کیفی و بیوشیمیایی میوه گیلاس رقم تک دانه مشهد. پژوهش های میوه کاری، 3(2 )، 55-69. SID. https://sid.ir/paper/366212/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی چنور، اصغری محمدرضا، خضری مریم. بررسی اثرات اسانس مرزنجوش بر خواص کیفی و بیوشیمیایی میوه گیلاس رقم تک دانه مشهد. پژوهش های میوه کاری[Internet]. 1397؛3(2 ):55-69. Available from: https://sid.ir/paper/366212/fa

    IEEE: کپی

    چنور حسینی، محمدرضا اصغری، و مریم خضری، “بررسی اثرات اسانس مرزنجوش بر خواص کیفی و بیوشیمیایی میوه گیلاس رقم تک دانه مشهد،” پژوهش های میوه کاری، vol. 3، no. 2 ، pp. 55–69، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366212/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button