مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,875
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاربرد پلی آمین ها برسفتی بافت و فیزیولوژی پس از برداشت گیلاس رقم تک دانه مشهد

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 74

چکیده

 مقدمه: گیلاس یکی از محصولات مهم باغی دنیا بخصوص در صنایع تبدیلی می باشد. از آنجایی که ترکیبات پلی آمین در فرآیندهای پس از برداشت نقش ویژه ای دارند لذا این تحقیق به منظور بررسی اثر پلی آمین ها بر روی سفتی بافت, عمر و فیزیولوژی پس از برداشت گیلاس رقم تک دانه مشهد انجام شد.مواد و روش ها: در این تحقیق 6 درخت 19 ساله از درختان رقم مذکور در شرایط رشدی یکسان و به صورت کاملا تصادفی انتخاب شدند و پس از انتخاب شاخه های هم ارتفاع و عاری از بیماری, محلول پاشی خارجی در سه تکرار انجام شد در این تحقیق میوه ها با دو نوع پلی آمین اسپرمیدین (SPD) و پوترسین (PUT) تیمار شدند, به نحوی که تیمار اسپرمیدین در سه غلظت 1, 5.0 و 1.0 میلی مولار و پوترسین با دو غلظت 1 و 5.0 میلی مولار به همراه شاهد درنظر گرفته شده بود. استعمال خارجی پلی آمین ها بر روی شاخه های درختان گیلاس به صورت محلول پاشی و اسپری در سه مرحله فنولوژیکی 5 تا 10 روز قبل از تمام گل(FB),5 تا 10 روز بعد از تمام گل و مرحله رنگ گرفتن میوه ها انجام شده بود.یافته ها: پس از تیمار شاخه جهت بررسی اثر این مواد, صفاتی از قبیل سفتی بافت, درصد مواد جامد محلول (TSS), درصد اسیدیته (TA), وزن میوه, حجم میوه, میزان کربوهیدرات میوه, میزان عمر پس از برداشت میوه و نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته ( (TSS/TAاندازه گیری گردید . تیمار پلی آمینها به خصوص اسپرمیدین 1 میلی مولار باعث افزایش میزان حجم و وزن میوه گردید و همچنین باعث افزایش میزان کربوهیدرات وسفتی بافت میوه و به دنبال آن عمر پس از برداشت میوه نیز به طور معنی داری افزایش نشان داد که در صنایع تبدیلی اهمیت بالایی دارد. تیمار پلی آمین ها باعث افزایش درصد مواد جامد محلول گردید و از کاهش اسیدیته در میوه ها جلوگیری نموده و نسبت TSS/TA را افزایش داد .نتیجه گیری: تیمار پلی آمین ها به خصوص اسپرمیدین 1 میلی مولار باعث افزایش سفتی بافت میوه و ماندگاری آن می شود که این اثرات به شدت به زمان محلول پاشی و غلظت این ترکیبات بستگی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شریف زادگان، حسین، عبدوسی، وحید، مشهدی اکبربوجار، مسعود، و نایینی، محمدرضا. (1393). اثر کاربرد پلی آمین ها برسفتی بافت و فیزیولوژی پس از برداشت گیلاس رقم تک دانه مشهد. علوم غذایی و تغذیه، 11(4 (پیاپی 44))، 67-74. SID. https://sid.ir/paper/503514/fa

    Vancouver: کپی

    شریف زادگان حسین، عبدوسی وحید، مشهدی اکبربوجار مسعود، نایینی محمدرضا. اثر کاربرد پلی آمین ها برسفتی بافت و فیزیولوژی پس از برداشت گیلاس رقم تک دانه مشهد. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1393؛11(4 (پیاپی 44)):67-74. Available from: https://sid.ir/paper/503514/fa

    IEEE: کپی

    حسین شریف زادگان، وحید عبدوسی، مسعود مشهدی اکبربوجار، و محمدرضا نایینی، “اثر کاربرد پلی آمین ها برسفتی بافت و فیزیولوژی پس از برداشت گیلاس رقم تک دانه مشهد،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 11، no. 4 (پیاپی 44)، pp. 67–74، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/503514/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button