مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

221
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اسانس کندر (Boswellia sacra): قدرت آنتی اکسیدانی و اثر ضدقارچی آن بر تعدادی از سویه های عامل فساد میوه توت فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 34

چکیده

 در این پژوهش, فعالیت ضدقارچی اسانس کندر بر قارچ های عامل فساد میوه توت فرنگی (بوتریتیس سینه را, آسپرژیلوس نایجر و رایزوپوس استولونیفر) با استفاده از آزمون های ضدمیکروبی انتشار چاهک در آگار, دیسک دیفیوژن آگار, ماکرودایلوشن براث و حداقل غلظت کشندگی بررسی گردید. راندمان استخراج, محتوای فنول و فلاوونویید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس (ویژگی مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH و ABTS) نیز تعیین گردید. راندمان استخراج اسانس کندر برابر با 30/1 درصد وزنی/وزنی بود و میزان فنول و فلاوونویید کل اسانس نیز به ترتیب 37/69 میلی گرم گالیک اسید در گرم وزن خشک و 40/38 میلی گرم کویرستین در گرم وزن خشک بدست آمد. فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس کندر با روش های مهار رادیکال های آزاد DPPH و ABTS به ترتیب 50/57 و 66/48 درصد بود. مطابق نتایج آزمون های انتشار چاهک در آگار و دیسک دیفیوژن آگار, قارچ های بوتریتیس سینه را و رایزوپوس استولونیفر به ترتیب حساس ترین (بیشترین قطر هاله عدم رشد) و مقاوم ترین (کمترین قطر هاله عدم رشد) نسبت به اسانس کندر بودند. محدوده غلظت بازدارندگی از رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس کندر به ترتیب 25-50 و 200-400 میلی گرم در میلی لیتر مشاهده شد. مطابق نتایج, اسانس کندر دارای ترکیبات زیست فعال با ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی مناسبی بوده و قابلیت استفاده بعنوان افزودنی طبیعی جهت افزایش عمر نگهداری انواع مختلف محصولات غذایی را دارا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحمتی جنیدآباد، مصطفی، و علیزاده بهبهانی، بهروز. (1400). اسانس کندر (Boswellia sacra): قدرت آنتی اکسیدانی و اثر ضدقارچی آن بر تعدادی از سویه های عامل فساد میوه توت فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(114 )، 25-34. SID. https://sid.ir/paper/366383/fa

    Vancouver: کپی

    رحمتی جنیدآباد مصطفی، علیزاده بهبهانی بهروز. اسانس کندر (Boswellia sacra): قدرت آنتی اکسیدانی و اثر ضدقارچی آن بر تعدادی از سویه های عامل فساد میوه توت فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(114 ):25-34. Available from: https://sid.ir/paper/366383/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی رحمتی جنیدآباد، و بهروز علیزاده بهبهانی، “اسانس کندر (Boswellia sacra): قدرت آنتی اکسیدانی و اثر ضدقارچی آن بر تعدادی از سویه های عامل فساد میوه توت فرنگی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 114 ، pp. 25–34، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366383/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button