مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,144
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,059
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدقارچی چند اسانس گیاهی بر بیماریهای پس از برداشت میوه توت فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 60

چکیده

 بررسی اثر اسانس گل های اسطوخودوس (Lavandula angustifolia), بذور رازیانه (Foeniculum vulgare) و زیره سبز (Cuminum cyminum) و پیکره رویشی نعناع فلفلی (Mentha piperita) روی قارچ های عامل پوسیدگی و کپک زدگی پس از برداشت میوه توت فرنگی شامل Botrytis cinerea, Aspergillus niger و Rhizopus stolonifer در محیط کشتPDA نشان داد که اسانس های رازیانه و زیره سبز دارای فعالیت ضدقارچی بالایی بوده و در غلظت 1500 میکرولیتر در لیتر برای آزمایش در شرایط in vivo انتخاب گردیدند. نتایج روی میوه های مایه زنی شده با سوسپانسون 1X105 اسپور قارچ درمیلی لیتر آب مقطر استریل نشان داد که اسانس زیره سبز نسبت به رازیانه در کنترل قارچ های R. stolonifer و B. cinereaروی میوه توت فرنگی موثرتر است اما در مورد قارچ A. niger تفاوت چندانی در فعالیت بازدارندگی هر دو اسانس مشاهده نشد. هر دو اسانس به روش غوطه وری, باعث کمترین پوسیدگی و کلونیزاسیون قارچی توسط A. niger روی میوه شدند. همچنین محلول پاشی اسانس زیره سبز در کنترل A. niger روی میوه تاثیر قابل ملاحظه ای نشان داد. اسانس زیره سبز به روش غوطه وری در کنترل پوسیدگی خاکستری میوه توت فرنگی بیشتربن تاثیر را نشان داد و با قارچ کش تیابندازول (5/1 در هزار) به روش غوطه وری در یک گروه آماری قرار گرفت در صورتیکه اسانس زیره سبز به روش محلول پاشی روی میوه در کنترل بیماری ناشی از R. stolonifer موثرتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رنجبر، حمید، فرزانه، محسن، هادیان، جواد، میرجلیلی، محمدحسین، و شریفی، روح اله. (1387). اثر ضدقارچی چند اسانس گیاهی بر بیماریهای پس از برداشت میوه توت فرنگی. پژوهش و سازندگی، 21(4 (پی آیند 81) در امور زراعت و باغبانی)، 54-60. SID. https://sid.ir/paper/18807/fa

    Vancouver: کپی

    رنجبر حمید، فرزانه محسن، هادیان جواد، میرجلیلی محمدحسین، شریفی روح اله. اثر ضدقارچی چند اسانس گیاهی بر بیماریهای پس از برداشت میوه توت فرنگی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(4 (پی آیند 81) در امور زراعت و باغبانی):54-60. Available from: https://sid.ir/paper/18807/fa

    IEEE: کپی

    حمید رنجبر، محسن فرزانه، جواد هادیان، محمدحسین میرجلیلی، و روح اله شریفی، “اثر ضدقارچی چند اسانس گیاهی بر بیماریهای پس از برداشت میوه توت فرنگی،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 4 (پی آیند 81) در امور زراعت و باغبانی، pp. 54–60، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18807/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button